Kuşadası'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu

Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü, Diyarbakır'da polislerin şehit edilmesi ve Dağlıca saldırısı nedeniyle "buruk" kutlandı.

07.09.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü, Diyarbakır'da polislerin şehit edilmesi ve Dağlıca saldırısı nedeniyle "buruk" kutlandı.

Kutlamalar, temsili efe kuvvetlerinin liman önünden kaymakamlığa yürümesiyle başladı. Burada, siyah örtü içinde, esareti temsil eden küçük kız zincirlerinden "kurtarıldı". Kaymakam Muammer Aksoy, Garnizon Komutanı Binbaşı Hasan Şahin, Belediye Başkanı Özer Kayalı Kaymakamlık binasının balkonundan Türk bayrağını sallandırdı.

Daha sonra Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Özer Kayalı yaptı.

Diyarbakır'da iki polisin şehit edilmesi ve Dağlıca bölgesinde şehit olan askerleri anarak terörü lanetleyen Kayalı, "Bugün Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılını kutluyoruz. İşgal altındaki her il ve ilçe gibi yakılmış, yıkılmış bir ilçenin küllerinden doğmasının yıldönümünü kutluyoruz. İşgal kuvvetlerinin topraklarımızdan bir daha dönmemek üzere kovulduğu günü kutluyoruz. Atalarımızın yaşlısı, genci, kadını, efesi ile emperyalistlere karşı verdiği mücadelenin zaferle taçlandığı günü, 7 Eylül Bayramını kutluyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement