Kuşburnu Tavan Yaptı - Son Dakika
Yerel

Kuşburnu Tavan Yaptı

Kuşburnu Tavan Yaptı

Erzurum’un Oltu’da İlçesi’nde Çarşamba günleri kurulan Halk pazarında geçtiğimiz hafta tenekesi 35 liradan satılan kuşburnu bu hafta tenekesi 50 TL’den alıcı buldu.

30.09.2015 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Oltu'da İlçesi'nde Çarşamba günleri kurulan Halk pazarında geçtiğimiz hafta tenekesi 35 liradan satılan kuşburnu bu hafta tenekesi 50 TL'den alıcı buldu. Pazardaki vatandaşlar fiyatı pahalı bulmalarına rağmen köylerden getirilen kuşburnuyu adeta talan ettiler.

Kuşburnunun toplanmasının hayli zahmetli olduğunu belirten Fevzi Öztürk, "Bize göre pahalı gelebilir ama toplaması güç olduğu için ona göre de normal olabilir" dedi.

Kuşburnu toplayan Oltu'nun Çatak köyünden Durmuş Yılmaz ise 10 günde 8 teneke kuşburnu topladığını belirterek, topladıkları kuşburnunun tenekesini 50 liradan sattığını söyledi Bu sene dolu yağdığı için kuşburnunun az olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bundan sonra kuşburnu zor bulunur" dedi.

Vatandaşlar ise kuşburnunun faydasını bildikleri için fiyatı kaç lira olursa olsun alacağız soğuk havalarda hastalıklardan korunmalarını sağladığını söylediler. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşburnu Tavan Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement