Kuşulular'ın Belde Mücadelesi - Son Dakika
Yerel

Kuşulular'ın Belde Mücadelesi

Kuşulular\'ın Belde Mücadelesi

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı 62 yıllık Kuşu beldesi 2011’de nüfusu 2 binin altına düştüğü için yerel yönetimler yasası kapsamında tüzel kişiliğini kaybederek köye dönüştü.

05.04.2014 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı 62 yıllık Kuşu beldesi 2011'de nüfusu 2 binin altına düştüğü için yerel yönetimler yasası kapsamında tüzel kişiliğini kaybederek köye dönüştü.

2013 TÜİK verilerine göre 2 bin 153 nüfuslu Kuşu'da belediye başta olmak üzere özel sektör ve vatandaşlar beldenin gelişip güzelleşmesi ve ilçe olması için pek çok yatırım gerçekleştirdi. Yapılan yatırımlarla ilçe olmayı hedefleyen Kuşu'da vatandaşlar köye dönüşünce adeta şok oldu.

Köy olmayı içlerine sindiremeyen Kuşulular belediyelik olarak kalmak için hukuk başta olmak üzere tam bir yıldır çeşitli eylemler yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor.

Aralarında belediye meclis üyelerinin de bulunduğu bir gurup vatandaşın açlık grevi, ölüm orucu gibi eylemlerine ilçe merkezi Simav başta olmak üzere Ankara ve İzmir'de çeşitli eylemler yaparak kararı protesto eden Kuşulular son olarak da 30 Marttaki yerel seçimlerde sandık başına gitmediği gibi Kütahya İl Özel İdaresinin araçlarının ellerinden almak istemesini protesto etmek için hurda araçların lastiklerini yakarak seslerini duyurmaya çalıştı.

Kuşu'nun 2 dönem Belediye Başkanı AK Partili Halil Ergenç'in partisinden istifa ederek bağımsız belediye başkanı olma çabası da sonuçsuz kaldı. Başkan Ergenç'in istifası da Kuşu'nun köye dönüşmesini engelleyemedi.

Kuşu'nun belde olarak kalması için Köy Meydanı'nda toplanıp lastik yakarak seslerini duyurmaya çalışan Kuşulular bu işin burada bitmeyeceğini Kuşu'nun belde olarak kalması için eylemlerine çoluk çocuk kadın kız, genç ihtiyar devam edeceklerini söyledi.

Kuşu'nun tekrar belde olması için konuyu Ankara İdare Mahkemesine taşıdıklarını öne süren vatandaşlar yetkililerden anlayış beklediklerini bildirdi.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşulular'ın Belde Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement