Kusunlar Aile Merkezi'nde Kanser Semineri Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Kusunlar Aile Merkezi'nde Kanser Semineri Düzenlendi

Kusunlar Aile Merkezi\'nde Kanser Semineri Düzenlendi

Mamak Belediyesi’nin Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile işbirliğinde yürüttüğü kanser semineri, Kusunlar Aile Merkezi’nde yapıldı.

15.10.2014 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak Belediyesi'nin Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile işbirliğinde yürüttüğü kanser semineri, Kusunlar Aile Merkezi'nde yapıldı.

Bugüne kadar Mamak'ta çeşitli aile merkezlerinde düzenlenen kanser seminerleriyle binlerce Mamaklı kadın kansere karşı bilinçlendirildi. Mamak Belediyesi ve KETEM, bu kez Kusunlar Mahallesi'nde seminer düzenledi. KETEM doktorları Dr. Filiz Temel ve Dr. Neşe Canoler tarafından gerçekleştirilen seminerle Mamaklı kadınlar kansere karşı bilinçlendirildi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Çağımızın en tehlikeli hastalıklarından biri olan kansere karşı bilinçli olmak son derece önemlidir. Tehlikeli olmasına karşılık erken teşhisle bu hastalık yenilebiliyor. Erken teşhis içinde vatandaşların en azından yaygın kanser türlerine karşı bilinçli olması gerekiyor. Bu nedenle düzenlediğimiz bu seminerleri çok önemsiyoruz" dedi.

Bugün saat 10.00'da Kusunlar Aile Merkezi'nde yapılan seminerde katılımcılar rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri ve meme kanseri hakkında bilgilendirildi. Sigara ve beslenmenin kanserle olan ilişkisinin de ele alındığı seminerde KETEM bünyesinde yapılan taramalar hakkında da katılımcılara geniş bilgi verildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kusunlar Aile Merkezi'nde Kanser Semineri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement