Kut'ül Amare'de Tüfekle Uçak Düşüren Osman Oğlu Mehmet'in Heykeli Dikilecek - Son Dakika
Güncel

Kut'ül Amare'de Tüfekle Uçak Düşüren Osman Oğlu Mehmet'in Heykeli Dikilecek

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, "Kut'ül Amare zaferinde İngiliz uçağını tüfeği ile düşüren Gümüşhaneli Osman oğlu Mehmet'in heykelinin kente dikilmesi için karar aldık.

23.05.2016 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, "Kut'ül Amare zaferinde İngiliz uçağını tüfeği ile düşüren Gümüşhaneli Osman oğlu Mehmet'in heykelinin kente dikilmesi için karar aldık." dedi.

Pir, gazetecilere yaptığı açıklamada, konsey olarak bugüne kadar kamu yararına 150'ye yakın karar aldıklarını, bunların da uygulanabilmesi için Gümüşhane Belediyesi'ne gönderdiklerini söyledi.

Bu kapsamda, Kut'ül Amare zaferiye ilgili önemli bir karar aldıklarını ifade eden Pir, şunları kaydetti:

"Kut'ül Amare zaferinin bu yıl 100. yıl dönümüydü. Kut'ül Amare zaferi Osmalı'nın son zaferi olarak biliniyor. Gümüşhaneli Osman oğlu Mehmet Kut'ül Amare zaferinin kazanılmasında da çok büyük rol oynadı. Kut'ül Amare zaferinde İngiliz uçağını tüfeği ile düşüren Gümüşhaneli Osman oğlu Mehmet'in heykelinin kente dikilmesi için karar aldık. Gümüşhane kent konseyi olarak aldığımız kararla bu kahramanımızın gelecek nesillerimize tanıtılması ve aktarılası için Gümüşhane'de bir meydana Osmanoğlu Mehmet adı verilerek, heykelinin dikilmesi konusunda aldığımız kararı belediyeye ilettik."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kut'ül Amare'de Tüfekle Uçak Düşüren Osman Oğlu Mehmet'in Heykeli Dikilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement