Kut'ül Amâre Zaferi'ni Kazanan 6. Ordu'nun Sancağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Takdim Edildi - Son Dakika
Güncel

Kut'ül Amâre Zaferi'ni Kazanan 6. Ordu'nun Sancağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Takdim Edildi

Kut\'ül Amâre Zaferi\'ni Kazanan 6. Ordu\'nun Sancağı Cumhurbaşkanı Erdoğan\'a Takdim Edildi

Dha İSTANBUL - KUT'ÜL AMARE ZAFERİ'Nİ KAZANAN 6. ORDU'NUN SANCAĞI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TAKDİM EDİLDİ-KUT VALİSİ MALİK HALEF, KUT'TAN GETİRDİĞİ TOPRAĞI, DEDELERİ SAVAŞTA ŞEHİT OLMUŞ AŞİRET LİDERLERİ DE SANCAĞI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HEDİYE ETTİHaber-Kamera Mehmet AKTARAN İstanbul DHAKut'ül Amare Zaferi'nin 100. Yılı kutlaması nedeniyle Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilenanma programında, zaferi kazanan 6. Ordu'nun sancağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edildi.

30.04.2016 00:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha İSTANBUL - KUT'ÜL AMARE ZAFERİ'Nİ KAZANAN 6. ORDU'NUN SANCAĞI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TAKDİM EDİLDİ

-KUT VALİSİ MALİK HALEF, KUT'TAN GETİRDİĞİ TOPRAĞI, DEDELERİ SAVAŞTA ŞEHİT OLMUŞ AŞİRET LİDERLERİ DE SANCAĞI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HEDİYE ETTİ

Haber-Kamera Mehmet AKTARAN İstanbul DHA

Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. Yılı kutlaması nedeniyle Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen

anma programında, zaferi kazanan 6. Ordu'nun sancağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edildi. Erdoğan, sancağı üç kez öpüp başına koyduktan sonra teslim aldı.

Konuşmaların ardından Kut'ül Amare Zaferi'ni anlatan bir oyun sergilendi. Gösterinin ardından da, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kut Valisi Malik Halef ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal oyuncularla birlikte sahneye çıktı. Zaferi kazanan 6. Ordu'nun sancağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim edildi. Cumhurbaşkanı sancağı üç kez öpüp alnına koyduktan sonra, oyuncuları kutladı.

Bu sırada, Kut Valisi Malik Halef, Kut'tan getirdiği toprağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu.

Daha sonra, sahneye TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da gelerek, hep birlikte objektiflere poz verdiler.

Dedeleri Kut'ül Amare'de şehit düşmüş aşiret liderleri de, üzerinde Türk Bayrağını simgeleyen ay-yıldızın bulunduğu sancağı Erdoğan'a takdim ettiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kut'ül Amâre Zaferi'ni Kazanan 6. Ordu'nun Sancağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Takdim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement