Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. Yılı - Son Dakika
Güncel

Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. Yılı

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

29.04.2016 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, yayımladığı mesajında, Osmanlı Devleti'nin bundan tam 100 yıl önce İngiliz kuvvetleri ve müttefiklerine karşı 1. Dünya Savaşı'nın en önemli muharebelerinden birini kazandığını anımsattı.

Mesajında, bu zaferin Osmanlı için öneminden de bahseden Belediye Başkanı Yılmaz, "Osmanlı Ordusu, Kut-ül Amare Muharebesi ile Çanakkale'den sonra İngiliz birliklerine karşı ikinci büyük darbeyi vurmuştur. Dicle Nehri kıyısında Bağdat'ın güneyinde bulunan bir kasabanın adını alan Kut-ül Amare muharebesinde Osmanlı Ordusu, 13 bin İngiliz askerinin tamamının esir alarak büyük bir zafere imza atmıştır." ifadesini kullandı.

Yılmaz, Türkiye'de 1952 yılına kadar "Kut Bayramı" olarak kutlanan bu zaferin, Türkiye'nin NATO'ya üye olmasının ardından İngilizler'in baskısı ile kaldırıldığını kaydetti.

Başkan Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Hatta tarih kitaplarından bile silinerek unutturulmak istenmiştir. Ama, bize tarihimizi kimse unutturamaz. Kut-ül Amare Zaferi'nin 100. Yıldönümü kutlu olsun. Kut-ül Amare'de İngiliz ordusuna karşı bu zaferi kazanan başta komutanlarımız ve kahraman askerlerimiz ile bu savaşta şehit düşen evlatlarımızı minnet ve saygıyla anıyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun."

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ise, Kut'ül Amare'nin, Birinci Dünya Savaşında Osmanlı tarihine altın harflerle yazılan bir büyük muharebe olduğuna dikkat çekti.

Bu muharebenin, bir cihan imparatorluğunun dünya savaş tarihine bıraktığı en büyük askeri zafer olduğuna vurgu yapan Doğanay, mesajında şunları kaydetti:

"Birinci Dünya Savaşı içinde 29 Nisan 1916 yılında yaşanan bu muazzam zaferi, 100. yılında günümüz şartlarında tekrar hatırlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bize bu zaferi hediye eden başta şehitlerimize ve komuta kadrosuna tarih önünde şükranlarımı sunuyorum. Yakın tarihimizde unutturulmaya çalışılan Müslüman Osmanlı Ordusunun Irak'ın Kut bölgesinde İngilizler'e karşı kazandığı bu kutlu büyük zaferin 100. yılı millet olarak hepimize kutlu olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı
    20:49 İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı

    İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da birden fazla deprem kaynağının bulunduğunu belirterek, depreme dirençli kentler oluşturulması gerektiğini söyledi. Görür, kentin depreme dirençli ve hazır hale getirilmesi için mikro bölgelemeyle, fay analizi, risk analizi ve risk azaltma çalışmaları yapılması gerektiğini vurguladı.

  • Gaziantep'te kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı okulda yaşatılacak
    20:48 Gaziantep'te kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı okulda yaşatılacak

    Gaziantep'te yaşanan kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı, memleketi Hatay'ın Belen ilçesindeki lisede yaşatılacak. Belen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin adı 'Belen Şehit Emirhan Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi' olarak değiştirildi. Şehidin ailesi, adının okula verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement