Kütahya Bağımsız Milletvekili Bal Açıklaması - Son Dakika
Politika

Kütahya Bağımsız Milletvekili Bal Açıklaması

Kütahya Bağımsız Milletvekili Bal Açıklaması

"Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın, yasalar, demokratik ilkeler, evrensel değerler adına Başbakanlık'tan istifa etmesi gerekir"

07.07.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın,  yasalar, demokratik ilkeler, evrensel değerler adına Başbakanlık'tan istifa etmesi gerektiğini savundu.

Bal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçiminin adil olabilmesi için demokrasinin şartlarına uygun bir kampanya süreci yaşanması, fırsat eşitliği olması gerektiğini söyledi.

Milletvekili olabilmek için bile memurluktan istifa edilmesi gerektiğini ifade eden Bal, "Ben profesördüm, üniversitede çalışıyordum, istifa ettim. Vekillik için ediyorsunuz da cumhurbaşkanı adayı olabilmeniz için başbakanlıktan istifa etmeniz gerekmez mi? Başbakan olmak, memur olmaktan daha mı hafif kalıyor?  Başbakan olarak, devletin imkanlarını kullanarak şehir şehir gezeceksiniz, Samsun'dan başlayacaksınız.  Herhalde Atatürk'ü de en profesyonel kullanan ekiple karşı karşıyayız. Sayın Başbakan'ın istifa etmesi gerekir. Ne adına gerekir; yasalar, demokratik ilkeler, evrensel değerler adına gerekir" diye konuştu.

Erdoğan'ın mal beyanına yönelik de değerlendirmelerde bulunan Bal, Erdoğan'ın bir evinin bile olmadığının görüldüğünü söyledi. Bal, Sezen Aksu'nun, "Bir kedim bile yok" şarkısının aklına geldiğini dile getirerek, "Bir evim bile yok gibi bir durum ortaya çıkıyor. Çatalca'da medyaya yansıyan villalar var. Urla'daki villa, kimin üzerine? Kısıklı'daki ev, demek ki kendi evi değil" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kütahya Bağımsız Milletvekili Bal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement