Kütahya Bağımsız Milletvekili Bal Açıklaması - Son Dakika
Politika

Kütahya Bağımsız Milletvekili Bal Açıklaması

"İktidar partisi din ve maneviyatı kullanarak siyaset yapıyor"

16.07.2014 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, iktidar partisinin din ve maneviyatı kullanarak siyaset yaptığını iddia etti.

Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'den istifa etmeden önce bazı milletvekili arkadaşlarının, "Bizde siyaset yapmak ibadettir. Ölürsem kuliste ölmek isterim. Şehit olurum ve cennete giderim" dediklerini ileri sürerek, "Bunları hayretler içerisinde duydum. Hristiyanlar Ortaçağ'da cennetin anahtarlarını satıyorlardı. Bizimkiler şimdi başladı" dedi.

Bir milletvekilinin "Allah'ın tüm sıfatları Sayın Başbakan'da var" dediğini belirten Bal, "Ne biçim maneviyatçısınız? Neden disipline göndermiyorsunuz? 'Çözüm sürecinde, Mısır'da yanlış yapıyorsunuz, Gezi'de yanlış yaptınız' diyen İdris Bal'ı yollamasını biliyorsunuz" diye konuştu.

Bal, şöyle devam etti:

"Başka bir arkadaşları çıktı, 'Her hafta bir ayet sallıyorum. Bakara-makara' dedi. Bu maneviyatçı parti ne yaptı? Balkona çıkartarak ödüllendirdi. Ey masum Anadolu insanı, ne zaman gözünüzü açacaksınız? Başka bir kıymetli arkadaş çıktı, 'Hazreti Peygamber hata yaptı, gururlandı. Ama biz gururlanmıyoruz' dedi.

Bu lafları bir CHP'li, MHP'li, BDP'li söyleseydi, Başbakan sakız gibi her gittiği miting alanında bunları döne döne kullanırdı, çiğnerdi. İktidar partisi din ve maneviyatı kullanarak siyaset yapıyor.

Ayakkabı ile camiye girme hususunda eleştiriler yapan Diyanet'in, bir AKP'li dini değerlere karşı yanlış yaptığı zaman konuşamaması, yuvarlaması, devlet kurumları üzerindeki baskının nerelere kadar vardığını gösteriyor.

Mağduriyeti de kullanıyorlar. Doğmamış çocuğa, kapının arkasına kağıt astırıyorlar. İnsaf. Dürüstlük bu mu?"

AK Parti'nin yolsuzluk konusunda da profesyonelce davrandığını iddia eden Bal, konuyla ilgili kurulan soruşturma komisyonunun çalıştırılmadığını ifade etti.

İsrail'in Gazze'ye saldırısına da değinen Bal, iktidarın bu konudaki politikasını eleştirdi. Bal, "Filistin meselesi meydanlarda atıp tutmayla, bağırıp çağırmayla çözülecekse hep beraber atıp tutalım. Beğenmediğimiz Sisi gayret sarf etti, kısa süreliğine ateşkes yapıldı. Siz bunu yapabiliyor musunuz?" dedi.

Kahramanmaraş'ta Suriyelilere yönelik protestoyu değerlendiren Bal, olayların; hükümetin, mültecileri kabulde hesapsız davranmasından, amatörce hareket etmesinden kaynaklandığını savundu. Bal, bu nedenle, Suriye'den gelen acılı insanların suistimalinin de önünün açıldığına, çetelerin eline geçtiğine dikkati çekti.

Alican Sınır Kapısı'nın açılacağına ilişkin iddialar olduğunu belirten Bal, " Azerbaycan'daki Türk okulları ile ilgili olarak, Türkiye- Ermenistan ilişkilerinin pazarlık kartı olarak kullanıldığı iddia ediliyor. Partizan hesapları için iç politika yetemedi, dış politikayı da kullanma noktasına geldiler" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bal, müdafinin dosyayı incelemesine kısıtlama getiren yasa teklifini değerlendirdi. Bal, "Burada, yolsuzluk dosyalarının içeriğinin dışarıya yansıması engellenmek isteniyor" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kütahya Bağımsız Milletvekili Bal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement