Kütahya Belediyesi "Çöpten Enerji" Üretecek - Son Dakika
Yerel

Kütahya Belediyesi "Çöpten Enerji" Üretecek

Kütahya Belediyesi "Çöpten Enerji" Üretecek

Belediye ile ihaleyi kazanan firma arasında protokol imzalandı.

23.12.2013 18:41  Güncelleme: 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, çöpten elektik enerjisi üretilmesi amacıyla merkez ve ilçe belediyeleri tarafından kurulan Kütahya Katı Atık Bertaraf Tesisi Yapma ve İşletme Birliği ile ihaleyi kazanan firma arasında protokol anlaşması imzalandı.

Kütahya Belediye binasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa İça, bu yatırımı iki yıldır tartıştıklarını nihayet sonuç almaya başladıklarını söyledi.

Çöpten elektrik üretimi için ihaleyi yaptıktan sonra da bir senedir bununla ilgili süreci izlediklerini belirten İça, şöyle devam etti:

"Açılan ihaleye dört firma girdi. Burada, üç firma konsorsiyum oluşturarak ihaleye girerek en uygun teklifi verip ihaleyi aldı. Danıştay ve İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile bugün bunun sözleşmesini imzalayacağız. Sözleşme gereği çöplerin toplanmasının yanı sıra kurulacak tesisle birlikte çöpten elektrik enerjisi üretilecek. Birliğimizin yatırım yapmasına gerek kalmadan bahsedilen şirket yatırımı yapacak. Oluşturulacak tesislerin yaklaşık 60 milyon liraya mal olması bekleniyor. Firma, birliğimize yıllık garanti bedelinde ödeme kaydı ile enerji üretecek. Sözleşmenin hem ilimize hem de ilgili firmaya hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Firma yetkilileri de 30 ay olarak belirlenen sürecin ardından tesislerin kurulacağını, tesislerde günde 450 ton çöpün işleneceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından, protokol anlaşması imzalandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya Belediyesi 'Çöpten Enerji' Üretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement