Kütahya Belediyesi'nin Örnek Projesi... - Son Dakika
Yerel

Kütahya Belediyesi'nin Örnek Projesi...

Kütahya Belediyesi\'nin Örnek Projesi...

Kütahya Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan 'Yaşlı Bakım ve Ev Temizliği Projesi’ hayata geçirildi.

24.06.2014 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan 'Yaşlı Bakım ve Ev Temizliği Projesi' hayata geçirildi.

'Yalnız değilsiniz, sizinleyiz' sloganıyla yola çıkan Kütahya Belediyesi yaşlı vatandaşların evlerini temizliyor. Proje kapsamında ev temizliği, çamaşır temizliği, erkek vatandaşların saç ve sakal tıraşlarının yapılması, hemşire vasıtasıyla tansiyon ve şeker ölçümleri yapılıyor.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Özdoğan ve Murat Arık, AK Parti İl Başkanı Avukat İshak Gazel ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mehmet Erdem Özdoğan ile birlikte İstiklal Mahallesi'nde bulunan ihtiyaç sahibi bir ailenin evine giderek, proje ile ilgili bilgiler verdi.

"30 AİLE ARTIK YALNIZ DEĞİL"

Görev geldikten sonra projeleri bir bir hayat geçirdiklerini ifade eden Başkan Kamil Saraçoğlu, "Evde bakım ve ev temizliği ekibimiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde 1 araç, 1 erkek berber, 2 kadın temizlik işçisi ve 1 hemşire olmak üzere toplam 4 personelle hizmet vermektedir.Hizmetimizin amacı; belediyemizin sadece vatandaşlarımızın yol, alt yapı gibi hizmetlerinde bulunmadığı sosyal belediyecilik ilkesine uygun olarak kendilerinin yalnız olmadığını, bizlerin onların yanında olduğumuzu ve onlara sevgi ile yaklaştığımızı ve onları unutmadığımızı hissettirmektir. Bu hizmet çerçevesinde bize müracaat eden vatandaşlarımızın evlerine gidilerek ev temizliği, çamaşır (çarşaf, perde, kişisel eşya, elbise kıyafetlerinin) temizliği, erkek vatandaşlarımızın saç ve sakal tıraşlarının yapılması, hemşiremiz vasıtasıyla tansiyon ve şeker ölçümleri yapılmaktadır. Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan tüm mahalle muhtarlarımıza konu ile ilgili bilgi yazısı iletişim adresleri ve telefon numaraları dağıtılmıştır. Muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan mahallelerindeki yaşlı ve bakıma muhtaç, kendi kişisel temizliklerini yapamayan vatandaşlarımızı belediyemize bildirmelerini bekliyoruz. Belediyemizin sosyal yardım işleri müdürlüğümüzce ilimizin farklı mahallelerinde 30 aileye bu hizmetimiz belirli aralıklarla verilmektedir. Daha fazla vatandaşlarımıza ulaşmak için tüm vatandaşlarımızın yardım ve duyarlılıklarını beklemekteyiz" diye konuştu.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya Belediyesi'nin Örnek Projesi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement