Kütahya'da Bir İlk... - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Bir İlk...

Kütahya\'da Bir İlk...

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyatsız tedavi olarak bilinen ve Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde az sayıda hastanede yapılan Girişimsel Radyoloji hizmeti başladı.

17.06.2014 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyatsız tedavi olarak bilinen ve Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde az sayıda hastanede yapılan Girişimsel Radyoloji hizmeti başladı. Hastanede ilk kez, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Korkmaz ve Yrd. Doç. Dr. Bekir Şanal tarafından ameliyatsız kanser tedavisi ve lazer ile varis tedavisi gerçekleştirildi. Karaciğer kanseri olan hastanın tümörü Radyofrekans Ablasyon(RF) ile ameliyatsız olarak tedavi edildi. Ayrıca varisleri olan diğer bir hasta lazer ile tedavi edildi. Her iki hastadaki işlemler genel anestezi gerektirmeden ciltten milimetrik küçük bir kesi ile yapıldı. İşlem sonrası hemen ayağa kalkabilen hastalar aynı gün taburcu edildi.

"AĞRISIZ VE ACISIZ"

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Korkmaz, ameliyatsız tedavi yöntemleri hakkında şu bilgileri verdi: "Girişimsel Radyoloji tedavi yöntemleri çeşitli beyin, damar ve kanser hastalıkları, böbrek tıkanıklığına bağlı su toplaması, karın içerisinde oluşan apseler, parazitlere bağlı kist hastalıkları gibi pek çok sağlık sorununun tedavisinde kullanılmaktadır. Girişimsel Radyoloji sayesinde hastalar kısa sürede sağlığına kavuşturularak taburcu edilebilmektedir. Yüksek düzeyde teknolojik ve akademik yatırım gerektiren bu yöntemler ameliyatlı tedavilere oranla çok daha az hayati risk taşıdığındandolayı tüm dünyada büyük ilgi görmektedir.Hastanemizde de bu yöntem ile tanı amaçlı her türlü organ biyopsileri, safra yolu tıkanıklıklarında bilyer drenaj işlemleri ve stent ile safra yollarının tedavi edilmesi, böbrek ve idrar yollarının tıkanması durumunda nefrostomi takılması, vücut içerisindeki apselerin ameliyatsız kateter takılarak drenajı-tedavisi, paraziter kist hidatik hastalığının ameliyatsız tedavisi, karaciğer böbrek tümörlerinin ameliyatsız tedavi edilmesi ve ameliyatsız lazerle varis tedavisi işlemleriyapılabilmektedir. Ayrıca girişimsel radyoloji bölümümüzde yakın zamandaher türlü damar tıkanıklık ve darlıklarının balon ve stent ile tedavisi, ameliyatsız myom tedavisi, inme(felç) tedavisi, damar genişlemesi(anevrizma) tedavisi, akut gelişen kanamaların embolizasyonla tedavisi, diyaliz fistüllerindeki darlıkların tedavisi ve kemoembolizasyon yani anjioile kanser ilaçlarının sadece tümörlü dokuya yoğun bir şekilde verilerek vücudu kanser ilaçlarının yan etkilerine karşı koruyup kanserli dokuya ise yoğun ilaç vererek ilacın etkinliğinin arttırılması gibi işlemleri yapmayı planlamaktayız. Amacımız bölge insanına riski az ve konforu yüksek bu tedavi yönteminien güzel şekilde vermektir."

"SANKİ HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİYİM"

Lazer ile varisleri tedavi edilen 50 yaşında ki Abdullah Hancı, "Ameliyattan çok korkuyordum.Bu konuyu araştırdım ve bana büyük şehirlerde olabileceğini söylediler.Oralarda kalacak yeri ve gidip gelmeyi düşünmeye başladım. Sağolsun Mehmet Hocam böyle bir olaydan bahsetti. Hastanemizde bu operasyonu yapabileceğini,beni başka yere göndermemeyi söyledi.Bende kabul ettim ve çok sevindim.Allah ondan ve idarecilerimizden razı olsun.Bu işlem için beni başka yerlere göndermediler.Evimin dibinde bu işlem yapıldı.Şimdi işlemim biti ve ben yürüyebiliyorum,konuşabiliyorum. Sanki hiçbir şey olmamış gibiyim.Hani iğne vurulursun da hafif bir ağrı olur ya,aynı onun gibi küçük bir ağrım var. Allaha şükürler olsun,bakın hemen ayağa kalktım ve yürüyorum. Doktorum da biraz sonra evine gidebilirsin dedi.Ona ve ekibine çok teşekkür ediyorum.Kütahya'mıza da böyle şeylerin olması bizi çok mutlu etti.Allah herkese sağlık versin."Dedi.

Yine Karaciğerinde tümörü olan 65 yaşında ki Emine Özümer'in yakınları ise, "Annemizin ameliyat olması gerekmekteydi.Fakat sağlığı ve yaşı ameliyat olmasına müsaade etmiyordu. Sağolsunlar hastanemizde ki doktorlarımız bize lazerli tedaviyi anlattılar.Bizde kabul ettik.Başka yerlere gitmemize imkan yoktu.Annemiz hem yaşlı hem de çok hasta.Diğer illere gidersek perişan olurduk.Allah Hastanemizde çalışanlarımızdan,bize bu hizmetleri sunanlardan razı olsun.Çok şükür tümörü küçücük bir operasyonla ve uyutmadan yok ettiler. Mehmet hocamıza ve bizleri bu konuda aydınlatan tüm personelimize teşekkür ediyoruz. Çok şükür Kütahya'mızda da bir çok şey yapılabiliyor. Biz zaten memnunuz,Allah daha çok başarılar versin" diye konuştular.

"BÖLGENİN EN İYİ HASTANELERİ ARASINDAYIZ"

İşlemlerden sonra kısa bir açıklama yapan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sayın Op. Dr. Mithat Ekici, "Öncelikle hastalarımıza geçmiş olsun diyorum.Hocalarımıza ve ekibe başarılar diliyorum.Bu gelişmeler biz idarecileri mutlu etmektedir. Bizler bu hizmetleri sunmaktan onur duyuyoruz ve hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Ben halk konferanslarımızda olsun yeni açılan birimlerin açılışlarında olsun hep söylüyorum. Hastanemizi takip edin, gelişmeleri izleyin. Gerek basında,gerekse birebir görüşmelerimde yeniliklerden olsun, gelişmelerden olsun hep bahsediyorum. Hastanemizin gelişiyor ve değişiyor. Çalışanları ile cihazları ile daha iyi hizmet veriyor.Halkımıza diyoruz ki bize ulaşın takıldığınız, çözemediğiniz her konuda sizlere yardımcı oluruz. Mutlaka; Gerek hastane idarecileri, gerekse bizler çözüme hazırız.Eskiden olduğu gibi insanımız ameliyatlarda ikiye bölünerek tedavi aramasının önüne geçmek istiyoruz. Kütahya'mız da Girişimsel Radyoloji Birimi'ni kurduk. Bu gün bir çok hastalığa, yarın daha çok hastalıkları kapalı ve endoskopik yöntemlerle tedavi ediyoruz, edeceğiz. Bu konuda yapılması gereken ne ise yapıyor ve yapacağız. Alınması gereken cihazları aldık ve almaya devam edeceğiz. Artık bundan böyle ameliyatlar hem hekim için,hem hasta için daha kolay olacak. Bilim ve teknolojiyi sonuna kadar kullanacağız. Bu gün yine Kütahya'mız da daha önceleri yapılamayan bir işlem gerçekleştirildi. Arka arkaya yeni işlemler yapılmakta. Kök Hücre Nakli, Ters Yoldan Anjiyo, Değişik Kalp Ameliyatları bunların bazı örnekleri. Hastanemize yeni katılan Profesörler, Doçentler ve Uzmanlar ve cihazlar ile bölgenin en iyi sayılı hastaneleri arasındayız. Ama bu yetmez diyerek çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Bire bir bütün çalışmaları takip edip kontrol ediyorum. Bu güne kadar hastanemize bir çok yenilik kazandırdık.Bu konuda emeği geçen hastane idarecilerimize ve personellerimize çok teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. İşlem yapılan hastalarımıza ve tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Bir İlk... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement