Kütahya'da Cam ve Porselen İhtisas Gümrüğü Kurulacak - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da Cam ve Porselen İhtisas Gümrüğü Kurulacak

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Kütahya'ya cam ve porselen ile ilgili ihtisas gümrüğü kurulacağını bildirdi.

02.05.2016 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Kütahya'ya cam ve porselen ile ilgili ihtisas gümrüğü kurulacağını bildirdi.

Nazlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya'ya yapılan ve yapılacak hizmetler hakkında bilgilendirmede bulunarak Kütahya'ya cam ile ilgili ihtisas gümrüğünün kurulması için gerekli onayların alındığını, porselen ihtisas gümrüğü için de önümüzdeki günlerde onayın alınacağını söyledi.

Yaşanan son gelişmenin yerli üreticiyi korumak adına çok önemli bir gelişme olduğunu belirten Nazlı, şunları kaydetti:

"Çin'den ithal edilen ucuz porselen yerine kendi bölgemizde, yani sadece Kütahya değil Bozüyük, Uşak, Kütahya'da çalışan binlerce işçiyi de korumuş oluyoruz. İthal porselen girişini durdurmazsak buradaki fabrikalar işçi çıkartabilir, ciddi sıkıntılar çıkabilir. Bunun önüne geçmiş oluyoruz. Bir yandan da herhangi bir şekilde yurt dışından ithal edilen bir porselenin gümrüklenmesi için Kütahya'ya gelmesi gerekiyor. İster Mersin limanından getirin, nereden getirirseniz getirin. Önce Kütahya'ya getireceksiniz, buradan Türkiye'ye dağıtacaksınız. Böyle olunca bir takım uluslararası lojistik firmaların bir şekilde Kütahya'da yer alması, park alanları oluşturulması gerekiyor. Zaten talepler de vardı. Yani Kütahya önemli bir lojistik merkez haline gelmiş olacak."

Kütahya'ya yapılan ulaşım ve diğer hizmetlerin de aralıksız sürdürüldüğünü dile getiren Nazlı, şöyle devam etti:

"Kütahya'ya son 14 yılda yapılan en önemli yatırım ulaşım alanında oldu. Kütahya Balıkesir yolundaki çalışmalar aralıksız sürüyor. Tavşanlı- Harmancık, Harmancık- Dursunbey arasındaki 90 kilometrelik yol duble yol olarak ihaleye çıkacak. Kütahya'yı Marmaray'a bağlayacak olan Çanakkale Boğaz Köprüsü ise 2023 hedefleri arasında programa alındı. Bu çalışmaların da tamamlanmasıyla Kütahya'nın sanayi ve turizm gelişimi hızlanacaktır."

Nazlı, bu hizmetlerin yanı sıra Kütahya'da 2 yıl içerisinde birçok kamu binasının yenileneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'da Cam ve Porselen İhtisas Gümrüğü Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement