Kütahya'da 'Çanakkale Kalbe Düşünce' Gecesi - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da 'Çanakkale Kalbe Düşünce' Gecesi

Kütahya\'da \'Çanakkale Kalbe Düşünce\' Gecesi

Kütahya Belediyesi’nin şehrin manevi ve kültürel hayatına renk katan ’Kalbe Düşünce’ programının bu ay ki konusu ’Çanakkale Kalbe Düşünce’ gecesinde, duygu dolu anlar yaşandı.

27.03.2016 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Belediyesi'nin şehrin manevi ve kültürel hayatına renk katan 'Kalbe Düşünce' programının bu ay ki konusu 'Çanakkale Kalbe Düşünce' gecesinde, duygu dolu anlar yaşandı.

Programın bu ay ki konuğu gazeteci yazar Yusuf Kaplan oldu.

Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda Çanakkale'de şehit düşen ecdat anıldı. Kalbe düşünce programlarının moderatörü Serdar Tuncer, "Sadece 1915'i konuşarak Çanakkale Savaşında ne yaşandı, niye yaşandı anlayabilmek mümkün değil. Sadece Çanakkale Savaşını bilerek o savaşı bilebilmek mümkün değil. Bu şuna benziyor; iki saatlik bir filmin sadece 30 saniyesini izleyerek film hakkında ne kadar kanaat sahibi olunur? Osmanlının en zirvede olduğu Kanuni Sultan Süleyman Han zamanından bakıp Çanakkale'yi seyredemiyorsak, yine orada ne yaşandığını tam olarak anlayamayız" dedi.

Çanakkale Kalbe Düşünce programı, Serdar Tuncer'in kendine has üslubuyla yorumladığı Çanakkale şiirleri ve ardından sahneye çıkan Yazar Yusuf Kaplanın, Çanakkale Savaşında yaşanan acı hikayeleri anlatmasıyla devam etti.

Çanakkale Kalbe Düşünce programı sonunda Belediye Başkan Yardımcıları Galip Gültekin ve Fatih Kölgeli, Serdar Tuncer ve Yusuf Kaplan'a günün anısına çini tabak hediye etti. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 'Çanakkale Kalbe Düşünce' Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement