Kütahya'da 3. Çilek Festivali Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da 3. Çilek Festivali Yapıldı

Kütahya\'da 3. Çilek Festivali Yapıldı

Geleneksel Çilek Festivali, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın da katılımıyla Demirciören köyü festival alanında yapıldı.

15.06.2014 22:22  Güncelleme: 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demirciören Kalkındırma Yardımlaşma ve Koruma Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen geleneksel Çilek festivali Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın da katılımıyla Demirciören köyü festival alanında yapıldı.

Kütahya il merkezine bağlı Damirciören köyünün piknik alanında yapılan festivale Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, İl Jandarma Komutanı Cengiz Akçay ve Daire müdürleri katıldı.

Festivalin açılış konuşmasında Demirciören Köyü Muhtarı ve Dernek Başkanı Murat Bişğin, Demirciören'in çilek yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip olduğunu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kütahya Valiliğinin de destekleri ile Demirciören'in çilek'te marka haline geldiğini söyledi.

Demirciören'de yetişen çileğin büyük kısmının fabrikalara verildiğini ve üçüncüsü yapılan festival ile köyde çilek üretiminin yüzde 300 artış gösterdiğine dikkat çeken Muhtar Bişğin, önümüzdeki günlerde kurmayı planladıkları kooperatif ile köyde reçel tesisi kurmayı amaçladıklarını kaydetti.

Köyde mevcut sulama sisteminin yetersizliğine dikkat çeken Bişğin, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'dan yeni sulama göleti ile ilgili destek beklediklerini söyledi.

"GEREKEN DESTEĞİ VERİYORUZ"

Dernek başkanının ardından konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa Kurt ise Demirciören ve çevresinin meyve yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip olduğunu Müdürlük olarak çiftçilere gerekli her türlü desteği sağladıklarını anlattı.

Çileğin diğer meyvelere oranla veriminin bire beş seviyesinde olduğunu kaydeden Kurt, kurumun ve çiftçilerin ortak çalışmaları ile Demirciören köyünün çilekte marka haline geldiğini söyledi.

"ÜRETİCİNİN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'da festivalde yaptığı konuşmada, Kütahya'nın dışarıya tanıtımını sağlayacak olan bu tip organizasyonların bundan sonra da devam etmesi gerektiğini belirtti.

Üreten herkesin yanında olduklarını ve yanlarında olmaya devam edeceklerini kaydeden Vali Yılmaz, "Herkese iş için imkan sağlayan kim varsa bunların yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum. Bu gerek sanayide, gerek tarımda, gerekse turizm de hangi alanda olursa olsun devletin imkanlarını vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceğini bunlardan istifade edebileceğini ifade ediyoruz. Geçen yıl tarımla ilgili bir takım düzenlemeler ve yeni değişimlerle beraber desteklerimizin artacağını ifade etmiştim. Geçtiğimiz kış, gerek bitkisel üretimde, gerekse hayvansal üretimde kullanılacak olan meyve fidanları, bitki tohumları ve çilek fidesi dağıtımını gerçekleştirdik. Çilek fidesi dağıtımında da Demirciören Köyümüzden de bir çok üreticimiz fideyi aldılar, inşallah verdiğimiz o fidelerin ürünlerini seneye kısmet olursa burada hep beraber tadacağız." Diye konuştu.

"TARIMDA ÇAĞDAŞ MODELE GEÇMELİYİZ"

Tarımda geleneksel üretimden çağdaş üretime geçme vaktinin geldiğini anlatan Vali Yılmaz, "Bizim tarımla ilgili yapmamız gereken geleneksel üretim biçiminden çağdaş, modern, teknik ve teknolojiyi kullanan üretim biçimine geçmemiz gerekiyor. Bunu gerçekleştirmemiz içinde bu destekler belli bir süreye kadar devam ettikten sonra inşallah çiftçilerimiz kendi ayakları üstünde durmak suretiyle bu üretimi gerçekleştirirler. Geçen yıl verilen rakamlarla ilgili çok fazla şey söylemeye gerek yok, çünkü en fazla bu dağıtımdan istifade eden köylerden birisi de Demirciören Köyüdür, bundan sonrada bu çalışmanın, çalışan herkesin daha fazla bereketli ürün dileği ve temennisi ile siz katılımcılarda dahil olmak üzere herkese teşekkür ediyorum." İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan 2 dalda gerçekleştirilen çilek yarışmasında Sertifikalı çilek çeşitinde (Kabar cinsi) Güler Karabulut birinci, Kadir Okayay ikinci, Fatma Gökşin ise üçüncü oldu.

Yerli çilek katogorisinde ise, Birinci, Halil İbrahim Göktaş, İkinci Mustafa Can Bişğin, Üçüncü, Mustafa Bayraktar oldu. Hediye töreninin ardından katılan misafirlere çilek ikram edilirken konser ve çeşitli gösterilerin ardından festival son buldu.(HD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 3. Çilek Festivali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement