Kütahya'da Hekim Kadrosu Güçleniyor - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Hekim Kadrosu Güçleniyor

Kütahya\'da Hekim Kadrosu Güçleniyor

Kütahya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, hastanelerdeki hekim kadrosunun her geçen gün daha da güçlendiğini kaydetti.

06.09.2014 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, hastanelerdeki hekim kadrosunun her geçen gün daha da güçlendiğini kaydetti.

Ekici, 58. nönem mecburi hizmet kuraları ve Eylül dönem tayini münhal kadroları ilan edildiğini dile getirdi.

Ekici, "Genel Sekreterlikten yapılan açıklamaya göre İlimize Mecburi hizmetten 25 pratisyen ve 12 uzman hekim ataması yapılıyor. Ayrıca Eylül ayı dönem tayini için de, 7 uzman, 1 pratisyen hekim kadrosu açıldı. Mecburi hizmet kurasında, ilimize ilk kez Hematoloji uzmanı ataması yapılacak. Tercih olması halinde dönem tayininden de, Çocuk kardiyolojisi gelecek.Sağlık Bakanlığının yoğun bakımlar konusundaki düzenlemeleri sonrası Hematoloji uzmanı olmayan hastanelerde 3. Basamak yoğun bakım ünitesi olmayacak" diye konuştu.

Kütahya'ya Hematoloji Uzmanı'nın da atanması ile 3. basamak yoğun bakım servislerinin güçlendirileceğini ifade eden Mithat Ekici, "İlimize çok sayıda uzman ve pratisyen hekim ataması gerçekleşecek. Mecburi hizmet atamasında olanlar kısa sürede başlayacaklar. Tercih olması halinde dönem tayini atamasından da hekim gelecek. Özellikle pratisyen hekim sıkıntımız önemli ölçüde giderilecek. Bu atamalarda Hematoloji uzmanının olması bizleri ayrıca sevindirdi. Böylelikle yoğun bakımlarımız güçlendiği gibi, kan hastalıkları, lösemi vb. hastalıklardan dolayı hastalarımız il dışına gitmeyecekler. Hastalarımız ilimizde tedavi olabileceği gibi, büyük merkezlerde olan bu kadroya sahip olmamız, diğer illerden bize hasta gelmesine sebep olacak. İnşallah tercih eden olur ise, Çocuk Kardiyoloğu da gelir" şeklinde konuştu.

Kütahya'ya çocuk acil servisini de kazandıracaklarını söyleyen Ekici, Çocuk Kardiyolojisi'nin bu açıdan da çok önemli olduğunu bildirdi.

Ekici, "Çok değil, 10 yıl öncesinde SSK ve Kütahya Devlet Hastanesinde toplam 65-70 hekimin görev yaptığı günlerden sadece Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 175 uzman hekimin görev yaptığı günlere ulaşan Kütahya Sağlığı aynı zamanda başarılı çalışmaları ile de ülke genelinde ses getiriyor. Hastalarımızın il dışına gitmesine gerek kalmadığı gibi, il dışından hasta sevk alan bir il haline gelinmesi de Kütahya için gurur verici" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Hekim Kadrosu Güçleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement