Kütahya'da Hes İnşaatındaki Göçük - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Hes İnşaatındaki Göçük

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Domaniç ilçesine bağlı Karaköy'de göçük meydana gelen HES inşaatını ziyaret ederek, toprak altında kalan işçi Ersan Akay'ın kurtarılma çalışmalarını yerinde inceledi.

18.05.2015 21:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Domaniç ilçesine bağlı Karaköy'de göçük meydana gelen HES inşaatını ziyaret ederek, toprak altında kalan işçi Ersan Akay'ın kurtarılma çalışmalarını yerinde inceledi.

Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, HES inşaatındaki tünelin 950 metre uzunluğunda olduğunu söyledi.

Göçüğün meydana geldiği andan itibaren Tunçbilek Linyit İşletmelerinin tahlisiye ekibi ile AFAD ve UMKE ekiplerini hemen bölgeye sevk edildiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bitmiş olan tünelin içerisinde heyelan olması sebebiyle göçük meydana gelmiş. Göçük, yaklaşık 15 metrede iki kişinin olay mahallinde çalıştığı bir dönemde meydana geliyor. Göçükle anında bir kişi kendisini dışarı çıkarıyor, bir kişinin ise göçüğün altında kaldığını değerlendiriyoruz. Arkadaşlarımız gerekli tertibatlar yapmakla birlikte özellikle tahlisiye ekibimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmaları tamamlarız. Sağ salim kardeşimize kavuşuruz diye ümit ediyoruz. Bizim bildiğimiz kadarıyla göçük altında bir kişi var." dedi.

Yılmaz, göçük altında olduğu değerlendirilen Ersan Akay'ın ailesinin de ihtiyaçları konusunda bilgi alırken, İl Özel İdaresinden olay yerine seyyar tuvalet ve konteynerler getirilmesi konusunda talimat verdi.

Vali Yılmaz'a, AK Parti Milletvekili Vural Kavuncu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, Domaniç Kaymakamı İhsan Erdurucan ve Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Hes İnşaatındaki Göçük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement