Kütahya'da Hıdırellez Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da Hıdırellez Kutlaması

Kütahya'da, Hıdırellez ile kentin Anadolu Selçuklu Devleti tarafından fethinin 942. yıl dönümü törenle kutlandı.

06.05.2016 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, Hıdırellez ile kentin Anadolu Selçuklu Devleti tarafından fethinin 942. yıl dönümü törenle kutlandı.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, tarihi Hisar Kalesi'ndeki törende yaptığı konuşmada, Hıdırellez'in kültürel bir miras olduğunu söyledi.

Hem Hıdırellez'in hem de Kütahya'nın fethinin hayırlara vesile olmasını temennisinde bulunan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Anadolu'ya geldiğimiz günden bu yana bizi bize bırakmayan dahili ve harici düşmanların bizlerle uğraştığını yine görüyoruz. Bunun karşısında durabilmemiz için ecdadımızın bize bıraktığı kültüre, mirasa, inanca, birlik beraberlik duygusuna ihtiyacımız var. Bunu hayata geçirebilmemiz için bizim geçmiş kültürümüzün, birikimimizin bugün yaşanması ve gelecek nesillere aktarılması gerekiyor. Bunlardan bir tanesi somut olmayan kültürel mirasımızdır. 21 Mart'ta Nevruz Bayramı'nı kutladık, bugün Hıdırellez'i kutluyoruz. Diğer yandan dini bayramlarımız var. Bunlar bizi bir araya getiriyor. Bayramları en iyi şekilde değerlendirmeli, vatana sahip olma duygusunu yaşayacak olan gençlerimize aktarmalıyız. Ecdadın bize bıraktığı vatan topraklarını gelecek nesillere ilelebet bırakmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez de Kütahya'nın, 1097'de Haçlıların istilasına uğradığını ve 1233'te Anadolu Selçuklu hükümdarlarından 1'inci Alaaddin Keykubad döneminde İmadeddin Hazer Dinari tarafından yeniden fethedilerek ebedi Türk yurdu olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Bu kadim ve kutlu toprakları bize vatan toprağı olarak bırakan ecdadımızı bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Bizi biz yapan en temel unsurlardan biri, milli ve manevi değerlere, örf, adet ve geleneklerine sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarılmasıdır. Yüz yıllardır Anadolu'da ve Anadolu dışındaki Türk topraklarında kutlanan Hıdırellez, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmamızı sağlayan önemli günlerden biridir. Bu bayramlar, ortak değerlerimiz ve en önemli kültürel miraslarımızdır."

Daha sonra Gençlik Merkezinde devam eden programda Roman çocukların oyun gösterisi ile halk oyunu ve mehter gösterileri sunuldu.

Vatandaşlara pilav ve helva ikramında bulunulan programa Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Celal Başoğlu, Belediye Başkan Vekili Galip Gültekin, Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Muhammed Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdür Vekili Hasan Çevik, İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, bazı daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'da Hıdırellez Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement