Kütahya'da İhh'dan "Ümmet İftarı" - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da İhh'dan "Ümmet İftarı"

Kütahya'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kütahya Şubesi öncülüğünde İslam coğrafyasında yaşanan acıları paylaşmak amacıyla "Ümmet İftarı" düzenlendi.

10.06.2016 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kütahya Şubesi öncülüğünde İslam coğrafyasında yaşanan acıları paylaşmak amacıyla "Ümmet İftarı" düzenlendi.

Börekçiler Mahallesi'ndeki Ulu Cami önünde düzenlenen iftar programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, geleneksel hale getirdikleri "Ümmet İftarı" programında oruçlarını simit, ayran ve suyla açtıklarını söyledi.

Yeryüzünde yoksulluk ve açlıkla imtihan edilen Müslümanların hallerini anlamak amacıyla bu iftarını düzenlediklerini ifade eden Yenipazar, şunları kaydetti:

"Yeryüzünde yoksullukla mücadele eden kardeşlerimiz ile empati kurmak, Allah rızası için onların dertleri ve sıkıntılarıyla dertlenip o sıkıntıyı yüreğimizde hissetmek için bugün buradayız. Bunun neticesinde de inşallah o kardeşlerimize 'veren el' olarak yardımlarımızı ulaştırmak gayretindeyiz. İnşallah bu ümmet iftarlarımız uzun süre devam eder ve mevcut gündemimizdeki ve yüreğimizdeki yerini alır. Bu iftarı yaparken asıl amacımız, başlangıçta kendi nefsimize, sonrasında ise sesimizin ulaşabildiği kardeşlerimize bu hissiyatı ulaştırabilmek."

Simit, ayran ve su ikramı yapılan iftar programda daha sonra dua edildi.

İftara AK Parti Kütahya milletvekilleri Şükrü Nazlı ve Ahmet Tan, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'da İhh'dan 'Ümmet İftarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement