Kütahya'da "İstihdam Seferberliği" Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Kütahya'da "İstihdam Seferberliği" Toplantısı

Kütahya\'da "İstihdam Seferberliği" Toplantısı

Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) iş birliğiyle "İstihdam Seferberliği" toplantısı düzenlendi.

09.03.2017 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) iş birliğiyle "İstihdam Seferberliği" toplantısı düzenlendi.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, KÜTSO'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, istihdam seferberliğinin tüm kesimlerin katkısıyla gerçekleştirilecek bir faaliyet olduğunu söyledi.

En önemli hususlardan birisinin ekonomik istikrarı bozmaya çalışan unsurların bertaraf edilmesi olduğunu belirten Vali Nayir, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığımızın söylemiyle 81 ilde istihdam seferberliği devam ediyor. Yeni istihdamlar oluşacak, olumlu hava artacak. Bu seferberlik ruhunu bütün gayretimizi sarf ederek sürdüreceğiz. Şehrimizdeki kurum ve kuruluşlar, kendilerine düşen görevleri yapıyorlar. Bu kapsamda, çeşitli ziyaretler ve toplantılar gerçekleştiriyorlar. 6 Ocak ile 28 Şubat tarihleri arasında, ülkemiz genelinde 267 bin 984 kişi istihdam edildi. 35 binden fazla ziyaret yapıldı. Kütahya'mızda ise 2 bin 580 yeni istihdam, 2 bin 927 açık iş ilanı var. Ülke hedefimiz, 1,5 milyon yeni istihdam. Tüm şartları zorlayıp, imkanların ötesine, hedefin üstüne geçecek şekilde çalışmalar devam ediyor."

Nayir, bu konuda iş dünyasının da üzerine düşenleri yapacağına inandığını, birlik ve beraberliğin güzel sonuçlarını hep birlikte gördüklerini dile getirdi.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ise, aynı ülkede ve aynı şehirde yaşayan insanlar olarak herkesin üzerine düşeni en iyi şekilde yapmaya görevli olduğunu vurguladı.

KÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral da, iş dünyasının birlik ve beraberliğe, ekonomiye katkı sağlamayı sürdürdüğüne işaret etti.

Aşılamayacak engelin bulunmadığını anlatan Güral, şöyle konuştu:

"Yeter ki bu engellerin aşılacağına, sorunların çözüleceğine inanalım. Bu şekilde irade beyanımız olsun. İlimizde ve ilçelerimizde bulunan işletmeler, sorunlarını bizlere iletsinler, birlikte çözüm bulup destek olalım. İş dünyasının yatırımlarında, istihdam ettikleri binlerce kişinin emeği var. Bu yatırımlarla ülkeye katma değer kazandırılıyor. Ekonomik istikrarın sürdürülmesi ve istihdam seferberliği konusunda, aynen Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, mücadele etmeliyiz. Ekonomiye ve istihdama katkı sağlamak için kendimizi görevli bilmeliyiz."

Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları, ticaret ve sanayi odaları başkanları, ticaret borsası başkanları, İŞKUR ve SGK yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kütahya'da 'İstihdam Seferberliği' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement