Kütahya'da Karne Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Karne Heyecanı

Kütahya\'da Karne Heyecanı

Kütahya’da, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle 529 okulda 95 bin 550 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

23.01.2015 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle 529 okulda 95 bin 550 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Kent merkezi Bahçelievler Mahallesi'nde Vali Şerif Yılmaz ve protokol mensuplarının da katıldığı bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Yılmaz, "Eğitimin kalitesinin arttırılması ile ilgilide tüm çalışmaları hep beraber yapmaya çalışıyoruz. Bugün itibariyle Türkiye ortalamasının üzerinde bir seviyemiz var. Bunu sevinerek söylemek lazım, burada üniversiteye giriş itibariyle baktığımızda ilk onlardayız. Resmi olarak bunlar açıklanmıyor ama ilk on ların içerisine girmek başarı açısından özellikle son yıllarda yapılan çalışmalarla beraber ilk ona girmemiz bizleri sevindirdi. Fiziki mekan itibariyle de yine Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 20 civarındadır. Belki birkaç yerde hala eksiğimiz var, içinde bulunduğumuz okul kapalıydı bildiğiniz gibi, güçlendirme yapmak suretiyle tekrar hayata geçirdik. İlimizin birkaç okulun da ikili eğitim kaldı. Eğitim öğretimde hedefimiz bütün çocuklarımızın okullarına gidip geleceği mesafede okullar yapmaktır. Bu ilkokulda, ortaokulda, meslek lisesinde de böyledir. Bununla ilgili altyapıyı oluşturmaya gayret ediyoruz. O nedenle gerek merkezi hükümet tarafından ayrılan bütçenin, gerekse İl Özel İdaresi bütçesinin büyük bir kısmını eğitime harcıyoruz. Fatih projesi kapsamında da ilimizdeki çalışmalar devam etmektedir. Ortaokul ve meslek liselerinde bu yıl sonu itibariyle sınıflarda bilgisayarlı eğitime geçmiş olacağız. Dünya'ya örnek gösterilen bir eğitim projesi olması nedeniyle de Türkiye Cumhuriyeti'nin övüneceği, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın sevineceği öğrencilerimizi destekleyecek en önemli projelerimizden bir tanesi olduğunu buradan ifade etmek istiyorum.Çocuklarımıza başarı belgelerini ve karnelerini verdikten sonra bir engelli öğrencimizin evine gideceğim, orada engelli olup okula gelemeyen öğrencilerimizin eğitimlerini devlet olarak görevlendirilen öğretmen arkadaşlarımız belli saatlerde gidip eğitim ve öğretimini evinde veriyor. Kütahya ilinin toplamında 70 öğrencimiz var, İl merkezinde 58 öğrencimiz var, bunlar okula gelemeyen çocuklarımızdır. Bu şu demektir, düne kadar yüzünü görmediğimiz, aile olarak gösteremediğimiz, çocuklarımızın evlatlarımızın canlarımızın ciğerlerimizin bugün eğitim alma imkanını sağlayan Sosyal Devlet anlayışının gereği olarak yapılan en önemli hizmetlerden bir tanesi olarak düşünüyorum" diye konuştu.

Vali Şerif Yılmaz tarafından Bahçelievler İlkokulu'nda dereceye giren öğrencilere karneleri ve ödülleri verildi. Karne dağıtım töreninin ardından Vali Yılmaz öğretmenler ve okul idarecileri ile görüştü.

Törene, Belediye BaşkanıKamil Saraçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrenciler ve veliler katıldı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement