Kütahya'da Kırsal Kalkınma Yatırımları - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Kırsal Kalkınma Yatırımları

Kütahya\'da Kırsal Kalkınma Yatırımları

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gümüş, bakanlıklarının, 9. Etap desteklemeleri hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlendiğini bildirdi.

05.12.2014 15:37  Güncelleme: 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, bakanlıklarının, kırsal kalkınmaya yönelik yatırımlara verilen 9. Etap desteklemeleri hakkında kent merkezi ve ilçelerde bilgilendirme toplantıları düzenlendiğini bildirdi.

Gümüş, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yapılan toplantılar hakkında bilgi vererek, ekonomik yatırımlar çerçevesinde, doğal kaynaklar ve çevrenin korunması dikkate alınarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesinin amaçlandığını söyledi.

Tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin de desteklenmesi gerektiğini ifade eden Gümüş, şunları kaydetti:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'mızca Kırsal Kalkınma Yatırımlarına sağlanan hibe desteklerinden Kütahyalı çiftçilerimizin ve yatırımcılarımızın olabildiğince faydalanmasını hedefliyoruz. Çünkü bizim bu ülkeye ve ilimize borcumuz var. Tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasına yönelik çalışmalar yürütülmekte. Bu çalışmalar kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amaçlanıyor."

Gümüş, il müdürlüğü olarak, yerel kapasiteyi ve kurumsallaşmayı geliştiren, istihdam oluşturma potansiyeli bulunan yüzde 50 hibe destekli ekonomik yatırımlardan daha fazla yararlanmalarını sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Kırsal Kalkınma Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement