Kütahya'da Müzikle Terapi Servisi Açılacak - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Müzikle Terapi Servisi Açılacak

Kütahya\'da Müzikle Terapi Servisi Açılacak

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı müzikle terapi servisi açacak.

18.06.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı müzikle terapi servisi açacak.

Genel Sekreter Mithat Ekici, yaptığı açıklamada, son yıllarda alternatif tıp konusunda çalışmalarının hız kazandığını bildirdi.

Bu konuda Sağlık Bakanlığı tarafından daire başkanlığının da oluşturulduğunu belirten Ekici, şunları kaydetti:

"Kütahya Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen tarihi Kemer Hamamı'na talip olduk. Alternatif tıp ve müzikle terapi çalışmaları için kullanılacak bina için çalışmalarımıza başladık. Bu noktada da Edirne'deki Daruşşifa'yı kendimize örnek aldık. Günümüzde müze olarak kullanılmakla beraber, zamanında nasıl tedavi işlemlerinin gerçekleştirildiği, görevlilerin kimler olduğu gibi çok konuda eseri de barındırmaktadır. Biz de Kemer Hamamı'nı Darüşşifa benzeri bir şekilde tefriş ederek, işletmek istiyoruz. Bu yer, tedavi kültürümüzü nostaljik bir şekilde yansıtan ve pratik olarak eski tedavi yöntemlerinin uygulandığı, gözler önüne serildiği müstesna mekanlardan biri olacaktır."

Ekici, söz konusu yerin kenti anlatan görsellerle süsleneceğini sözlerine ekledi. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Müzikle Terapi Servisi Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement