Kütahya'da Naht Sanatı Sergisi - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Naht Sanatı Sergisi

Kütahya\'da Naht Sanatı Sergisi

İslamiyet’ten önce Orta Asya’da başlayan ve günümüze kadar ulaşan, ahşabın hat sanatıyla buluşmasından meydana gelen ‘Naht Sanatı’ sergisi, Kütahya Kültür ve Sanat Derneği ev sahipliğinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

17.10.2016 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslamiyet'ten önce Orta Asya'da başlayan ve günümüze kadar ulaşan, ahşabın hat sanatıyla buluşmasından meydana gelen 'Naht Sanatı' sergisi, Kütahya Kültür ve Sanat Derneği ev sahipliğinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Nahhat Ayhan Aykaç'ın birbirinden özel eserlerinin görücüye çıktığı sergi açılışına Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Sedat Oktar, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Kütahya Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Bayram Yıldız, STK Temsilcileri ile sanatseverler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Kütahya Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Bayram Yıldız, Nahhat Ayhan Aykaç'ın naht sanatını hat sanatıyla birleştirerek 'hattınaht' olarak farklı bir boyuta taşıdığını söyledi.

Katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür eden Nahhat Ayhan Aykaç, naht sanatının Selçuklular döneminde önemini koruduğunu, Osmanlı döneminde ise en yüksek seviyeye ulaştığını ancak günümüzde çok az kişinin ilgilendiğini söyledi. Ortaokul yıllarında tanıştığı naht sanatının hayatında önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Aykaç, ikinci kişisel sergisini açmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Nahhat Ayhan Aykaç, Vali Ahmet Hamdi Nayir'e naht sanatıyla yapmış olduğu üzerinde Ahmet Hamdi Nayir yazılı tablo hediye etti.

Naht sanatının sabır ve zaman isteyen bir sanat olduğunu ifade eden Vali Nayir sanatçı Ayhan Akkaç'a anlamlı hediyesinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarı diledi.

27 eserin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu Naht Sergisi, 24 Ekim gününe kadar gezilebilecek. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Naht Sanatı Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement