Kütahya'da Obezite Ameliyatı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Sağlık

Kütahya'da Obezite Ameliyatı Gerçekleştirildi

Kütahya\'da Obezite Ameliyatı Gerçekleştirildi

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa obezite ameliyatı gerçekleştirildiği bildirildi.

06.10.2016 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa obezite ameliyatı gerçekleştirildiği bildirildi.

Hastanede görevli Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr. İsmail Ertuğrul, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır obezite ile mücadele eden 31 yaşındaki Emre Gültepe'ye obezite cerrahisi ameliyatı yapıldığını söyledi.

Obezite hastalarına diyet ve hareket önerdiklerini ancak Gültepe'nin bu yöntemleri denemesine rağmen sonuç alamadığı için cerrahi operasyonu tercih ettiğini belirten Ertuğrul, şunları kaydetti:

"Sağlıklı bir vücudun hareket ve spor ile kazanılabileceğini her zaman söylüyoruz. Ama ne yazık ki günümüzün hastalığı olan obezite ile mücadele edilse de her şeyi deneyip zayıflayamayan hastalarımız için en son çare olarak yaptığımız bu ameliyatı öneriyoruz. Obezite cerrahisinde iki teknik mevcuttur. Bunlar tüp mide ve gastrik by-pass tekniğidir. İlimizde ilk defa bir hastamıza tüp mide tekniği uyguladık. Hastamız ve bizler böyle bir ameliyatı gerçekleştirdiğimiz için mutluluk duymaktayız. Bundan sonra hastanemiz polikliniğimize müracaat eden aynı durumdaki diğer obezite hastalarımıza da tüp mide veya gastrik by-pass tekniğinden kendilerine uygun olan yöntemi uygulayabileceğiz. Bu tür şikayeti olup ameliyatına karar verilen hastalarımız ameliyat sonrası 3-5 gün içerisinde taburcu olabilmektedirler. Aynı zamanda şeker ve tansiyon gibi ek hastalıkları olan hastalarda obeziteden kurtulma oranı yüzde 90 seviyesindedir."

Ertuğrul, ameliyat sonrasında bir ay içerisinde hastalarda olan fazla kilo durumuna göre 10 ile 20 kilogram arasında bir kayıp olabileceğini, bir yıl sonunda ise hastaların fazla kiloların yüzde 70'inden kurtulabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Kütahya'da Obezite Ameliyatı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    17:53 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Bozüyük Belediyesi İlaçlama Ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, parklar ve yeşil alanlarda düzenli olarak ilaçlama yapıyor.

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'ün Yeşil Mahallesi'nde oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten bir apartmanın istinat duvarı ile toprak zemin arasına düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi
    17:17 Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi

    İstanbul'da yaşayan 61 yaşındaki Sabiha Eldenüstün, kilo vermek için mide balonu ameliyatı oldu. Ancak kısa süre sonra midesinin delindiği ortaya çıktı. Eldenüstün, 2 ayrı mide ameliyatı geçirdi ve toplamda 1 milyon 400 bin lira ödeme yaptı. Şikayetçi olduğu doktor ise iddiaları reddetti.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.

  • 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü
    17:05 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde doğan 1 günlük bebek, solunum sıkıntısı yaşadığı için hava ambulansıyla Konya Şehir Hastanesine sevk edildi.


Advertisement