Kütahya'da Ödüllü Kitap Okuma Yarışması - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Ödüllü Kitap Okuma Yarışması

Kütahya\'da Ödüllü Kitap Okuma Yarışması

Kütahya Belediyesi ve Eğitim-Bir Sen Kütahya Şubesi’nin işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen ’orta okullar ve liseler arası zihnen ve bedenen sağlıklı nesiller için kitap okuma’ yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

28.05.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Belediyesi ve Eğitim-Bir Sen Kütahya Şubesi'nin işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen 'orta okullar ve liseler arası zihnen ve bedenen sağlıklı nesiller için kitap okuma' yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Hazer Dinari Kültür Merkezi'ndeki tören Kütahya Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Halil İbrahim Balsak'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Bizler göreve geldiğimiz tarihten itibaren Kütahyanın daha yaşanabilir bir şehir olması için çalışıyoruz. Çeşitli yatırımlarla söz verdiğimiz projeleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Fakat aynı zamanda tek görevimizin bunlar olmadığını da her zaman dile getiriyoruz. Evet, belediye yol yapmalı, kaldırım yapmalı, şehri inşa etmeli ama, Bir taraftan da hemşehrilerimizin gönlüne, ruh iklimine, manevi iklimine hitap edecek sosyal çalışmaları da yapmak bizlerin en büyük vazifesidir diye düşünüyorum.Bu çalışmaları yaparken sizlere ulaşmada bizlerin en büyük ortağı, destekçisi Sivil Toplum Örgütleridir. Sivil toplum örgütlerine vakıflara derneklere biz şunu söyledik. Her ay her biriniz bir program yapsa Kütahya sosyalleşme ve kültürel birikim açısından çok üst noktalara gelir dedik. Bu sebeple ben bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen Eğitim Bir Sen yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Şerif Yılmaz da, sendikanın etkinliğinde 7 bin 500 gencin kitapla buluştuğunu kaydetti. Yılmaz, "Ders kitabının ötesinde okuma alışkanlığı becerisini kazandırmak, özellikle küçük yaşlarda gençlerimize bunu kazandırmak için yapılan bir çalışma ve hedefine adım adım ilerliyor. Yüce dinimiz de okumaya büyük önem vermiştir. Bana göre derslerdeki en büyük sorunumuz okuyup anlamamak, okuma alışkanlığı olmayan bir çocuğun matematiği ne kadar iyi olursa olsun soruyu anlamadıktan sonra matematiği dahi çözemiyor. Bu nedenle okumanın hayatın her aşamasında ne kadar önemli olduğunu bizler bizzat yaşayarak görüyoruz" diye konuştu.

Eğitim Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan Vali Yılmaz ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'na hediye takdim etti.

İlk üç dereceye giren öğrencilerimize ise hediyeleri Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi tarafından verildi.

Kategorilere göre kitap tanıtım videosunun izlenmesinin ardından, 7 bin 500 öğrencinin katılıp 129 öğrencinin ödül almaya hak kazandığı yarışmada, 5-6.sınıf, 7-8.sınıf ve lise kategorilerinde dereceye girerek bisiklet kazanan öğrencilere ödüllerini, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve Kütahya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hamdi Sarıöz verdi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Ödüllü Kitap Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement