Kütahya'da Sempozyum - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Sempozyum

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “Uluslararası Batı Anadolu Beylikleri Tarih, Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu” nun konusu Kütahya’nın başkentliğini yaptığı “Germiyanoğulları Beyliği” olacak.

07.05.2014 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan "Uluslararası Batı Anadolu Beylikleri Tarih, Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu" nun konusu Kütahya'nın başkentliğini yaptığı "Germiyanoğulları Beyliği" olacak.

Ülke çapında ve uluslararası birçok bilim insanının araştırmalarıyla yöre tarihine olduğu kadar Genel Türk Tarihi'ne de katkı sağlayacağı bu sempozyumla, Germiyanoğulları Beyliği ve dönemi; siyasi, kültürel, sosyal ve ekonomik yönleriyle ele alınacak.

Ünlü tarihçilerin katılımıyla 8-9-10 Mayıs 2014 tarihlerinde DPÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşecek olan sempozyumun açılışı 8 Mayıs 2014 Perşembe günü saat 09: 30'da yapılacak. Başta Kütahya olmak üzere beyliğe tabi olan diğer çevre illerin ( Denizli, Uşak, Afyon) tarihine de ışık tutması beklenen sempozyum boyunca, 1300-1429 yılları arasında var olup, Osmanlı Devleti'ne ilhak olmadan önce ilim, kültür ve medeniyet anlayışıyla ün yapmış olan Germiyanoğulları Beyliği'nin tarihi, edebi hayatı, ekonomik ve kültürel faaliyetleri ile şehircilik özellikleri ve bu yönleriyle Osmanlı Devleti'ne olan katkısı yeniden masaya yatırılacak…

Geçmişine sahip çıkan, değerlerini yaşayan ve yaşatan bir Kütahya için; şehrimizin ve üniversitemizin ev sahipliği ile onlarca bilim insanının ağırlanacağı bu büyük sempozyuma tüm Kütahyalıların ilgi göstermesi bekleniyor ve Kütahya'nın Germiyanoğulları döneminde sadece beyliğin değil, ilim, kültür ve medeniyetin de başkenti olduğuna vurgu yapılıyor.

Sempozyum düzenleme kurulu adına DPÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç Dr. H. Murat Arabacı'nın yaptığı açıklamaya göre Kütahya Mevlana Araştırmaları Kültür ve Sanat Derneği tarafından Tasavvuf Musikisi konseri ve Güzel Sanatlar Lisesi tarafından Kütahya Türküleri konseri olmak üzere iki konser verilecek. Ayrıca Kütahya MYO El Sanatları Sergisi, DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından "Germiyan" konulu fotoğraf ve resim sergisi ile sanatçıların kişisel eserlerinden oluşan "Seramiğe İğnelenmiş Sanat" Sigrafitto sergisi de sempozyum boyunca katılımcılarla buluşturulacak.

Üst düzey protokol üyeleri ve diğer üniversitelerin rektörlerinin de katılacağı Germiyanoğulları Beyliği sempozyumunun sonunda ise bildiri sunan tüm bilim insanlarının katılımı ile Kütahya merkez ve çevresine de gezi düzenlenecek. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Sempozyum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement