Kütahya'da Siyanürlü Atık Su Barajındaki Çökme - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Siyanürlü Atık Su Barajındaki Çökme

Kütahya'da, geçen yıl siyanürlü atık su barajındaki setin kısmen çökmesi olayında sorumlulukları bulunduğu iddia edilen Eti Gümüş AŞ'nin iki yöneticisinin yargılanmasına devam edildi.

20.04.2012 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, geçen yıl siyanürlü atık su barajındaki setin kısmen çökmesi olayında sorumlulukları bulunduğu iddia edilen Eti Gümüş AŞ'nin iki yöneticisinin yargılanmasına devam edildi.

Kütahya 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanık eski Eti Gümüş AŞ Üretim Müdürü Orkun Elgin ile çeşitli oda, baro, dernek ve sendikaların temsilcileri hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanık şirketin Genel Müdürü Ergün Kılıç ise duruşmaya katılmadı.

Avukat Meral Top, Eti Gümüş AŞ tesisleri yakınındaki Dulkadir Köyü tüzel kişiliği adına davaya katılma talebinde bulundu. Bu talep, mahkeme tarafından reddedildi.

Çevre köylerden birinde yaşarken olaydan sonra köyünü terk etmek zorunda kaldığını ileri süren Mehmet Turan'ın dava ve duruşmalara katılma talebi ise suçtan zarar görme ihtimali bulunduğundan kabul edildi.

Savunmasını yapan Elgin, şirketteki organizasyon ile uygulama arasında farklılıklar bulunduğunu iddia ederek, diğer tututksuz sanığı suçladı.

Kılıç'ın avukatı Emel Karagöz ise Elgin'in iddiasını kabul etmediklerini belirterek, keşif yapılmasını talep etti.

Hakim Alper Mollaoğlu, kimya, inşaat ve çevre mühendislerinden oluşacak bilirkişi heyetinin tesislerde keşif yapmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

-Olay-

Kütahya merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Gümüş köyü yakınında, 7 Mayıs 2011'de, Eti Gümüş AŞ'ye ait siyanürlü atık su havuzundaki 4 setten birinde kısmi çökme meydana gelmesi sonucu üretim durdurulmuştu.

Olaydan yaklaşık 1,5 ay sonra, yapımı tamamlanan yeni havuzun faaliyete geçirilmesiyle suyun bir bölümü buraya nakledilmiş ve üretime yeniden başlanmıştı. DİSK'e bağlı Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası ile KESK'e bağlı bazı sendikalar, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) bünyesindeki bazı odalar, İzmir Barosu ve çeşitli dernekler tarafından işletmenin iki yöneticisi hakkında olayda sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla dava açılmıştı.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Siyanürlü Atık Su Barajındaki Çökme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement