Kütahya'da Tarıma "Hibe" Desteği - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Tarıma "Hibe" Desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü, 12 farklı sektörde yüzde 50-65 oranlarında hibe desteği verecek.

26.01.2013 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü, 12 farklı sektörde yüzde 50-65 oranlarında hibe desteği verecek.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, bir otelde düzenlenen hibe destekleri tanıtım toplantısında, Kütahya'da büyükbaş hayvan sayısının 155 binden 175 bine, küçükbaş hayvan sayısının 330 binden 446 bine, kanatlı hayvan sayısının da 600 civarından 1 milyon 40 bin civarına yükseldiğini söyledi.

İlde tarım ve hayvancılıkta yapılan çalışmaların yeterli olmadığını belirten Çiftçi, şöyle konuştu:

"Sulama imkanlarını hızlı bir şekilde artırmamız gerekiyor. Bu konuda geçen yıl ocak ayı başında 28 milyon liralık yatırım yapacağımızı söyledik. Bu yıl başı itibariyle 38 milyon liralık yatırım yapmışız. 'İl Özel İdaresi olarak bütçe imkanımız yok' demişiz. Borçlandık ve kendi imkanlarımızla bunları artırdık. Bunları, çiftçilerimizin suya ihtiyacı olduğu için yapıyoruz. Çünkü sulanan üründen 3-4 kat fazla ürün alınıyor. Geçen yıl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çiftçilerimize yönelik küçük ve büyük çaplı yaklaşık 10 bin toplantı yaptı. Bunları da bir ilçemizde yapılan araştırma sonucu çiftçilerimizin bilgi eksikliğinden kaynaklanan sıkıntılarının olduğu için yaptık. Bir tarafta balıkçılık yapabiliyorsunuz, tarım ürünleri yapabiliyorsunuz, termal sera yapabiliyorsunuz, organize hayvancılık yapabiliyorsunuz. Aslında yapabileceğimiz çok şey var. Çalışarak, projeler yaparak bunu artırmamız lazım. Bunu da planladık ve 'Bu yıl tarımda 2 milyon liralık yatırım yaparsak hedeflerimize ulaşırız' dedik. Arzu ettiğimiz miktarlara ulaşmamız halinde Kütahya'nın sadece tarımda elde edebileceği gelirle mevcut yaşayan insan sayısını üçe katlarız."

Tarım ve hayvancılık konularında 12 farklı sektörde yüzde 50-65 oranlarında hibe desteği verileceği ifade edilen toplantıya, AK Parti Kütahya milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, İdris Bal, Vural Kavuncu, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, TKDK Kütahya İl Koordinatörü İhsan Kaymak, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Erdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının, bazı daire müdürleri, köy ve mahalle muhtarlarıyla sektör temsilcileri katıldı.

Yayıncı: Sedat Gök - KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Tarıma 'Hibe' Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement