Kütahya'da "Uyuşturucuyla Mücadele Platformu" Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da "Uyuşturucuyla Mücadele Platformu" Kuruldu

Kütahya\'da "Uyuşturucuyla Mücadele Platformu" Kuruldu

Kütahya'da, bir grup gönüllü tarafından "Uyuşturucuyla Mücadele Platformu" kuruldu.

27.09.2016 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, bir grup gönüllü tarafından "Uyuşturucuyla Mücadele Platformu" kuruldu.

Gönüllüler Hakan Demirtaş, Ali Osman Koç, Bayram Gül ve Murat Bişğin öncülüğünde kurulan ve birçok mahalle muhtarının da desteklediği platform, uyuşturucu kullanımını bitirmek için faaliyetlerde bulunacak.

Platform sözcüsü Bişğin, gazetecilere yaptığı açıklamada, tamamen gönüllülerden oluşan platform üyeleriyle uyuşturucu illetine bulaşmış ve bulaşmaya meyilli gençleri kurtarmak adına faaliyetler düzenlediklerini belirtti. Platformun, "Kütahya gençliğini bonzai ve diğer uyuşturucu türlerinden nasıl kurtarabiliriz?" sorusuna cevap aramak için kurulduğunu dile getiren Bişğin, şunları kaydetti:

"Bu konuda 5-6 arkadaş kendi aramızda istişare ederken daha sonra katılımcılarıyla çığ gibi büyüyen bir platforma dönüştü. Bilhassa mahalle muhtarlarımız bu konuda bize çok çok destek oldular. Uyuşturucunun iyi bir şey olmadığını herkes biliyor. Fakat bizim bunu gençlere bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Yaptığımız araştırma ve görüşmelerde gördük ki uyuşturucu illetine bulaşan birçok gencimiz ailevi sıkıntılarından dolayı ya da merakından dolayı bu illete bulaşıyor. Yine tespitlerimize göre Kütahya'da bonzai ve diğer uyuşturucu türlerinin kullanımı 14 ila 19 yaşları arasında çok fazla. İlerleyen günlerde uyuşturucu ile mücadelemizde ilimizin yerel yöneticileriyle de görüşme yapacağız. Halkımızın da desteği ile gençleri uyuşturucudan kurtarmak için mücadele edeceğiz."

Bişğin, platform olarak Kütahya Gençlik Merkezi başta olmak üzere belirlenen yerlerde zaman zaman toplantılar düzenleyerek hem uyuşturucu madde kullanan veya bırakanlarla hem de platform üyeleri ile istişarelerde bulunduklarını, platform üyelerinin çalışmaları sonucu şu ana kadar 9 kişinin uyuşturucu madde kullanımını bıraktığını aktardı.

Öte yandan, yaklaşık 3 yıl çeşitli uyuşturucu madde kullandıktan sonra platform üyelerinin görüşmeleri ile madde kullanımını bırakan 17 yaşındaki B.K. da yaşadıklarını anlattı.

Uyuşturucu madde ile arkadaş ortamında tanıştığını ve merakından dolayı uyuşturucu maddeleri kullanmaya başladığını ifade eden B.K, "Arkadaş çevremden dolayı uyuşturucu maddeleri temin etmekte fazla sıkıntı yaşamıyordum. Gerek bulunduğum mahallede gerekse civar mahallelerde de satıcılar vardı. Onlardan rahatlıkla temin edebiliyordum. Daha sonra platform üyesi bir ağabeyle tanıştım. Onunla konuştuktan sonra madde kullanımını bırakmaya karar verdim."

Madde kullanıcılarına bu illete hiç bulaşmamalarını tavsiye eden ve yetkililerin de uyuşturucu ile ciddi bir şekilde mücadele etmelerini isteyen B.K., birçok kullanıcının uyuşturucu maddeyi bulamamaları halinde bırakabileceğini de söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'da 'Uyuşturucuyla Mücadele Platformu' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement