Kütahya'daki Sel - Son Dakika
Yerel

Kütahya'daki Sel

Kütahya\'daki Sel

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde meydana gelen sel felaketi sonrası hasar tespit çalışması başlatıldı.

08.06.2014 19:36  Güncelleme: 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından hasar tespit çalışmaları başlatıldı. İlçede temizlik çalışmaları da devam ediyor.

Kaymakam Numan Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumartesi günü meydana gelen sel afetinin direkt ilçe merkezini etkilediğini söyledi.

İlçenin, Türkiye'de en çok yağış alan 3'üncü şehir merkezi olduğunu belirten Hatipoğlu, "Dolayısıyla can kaybı yaşanmadığı için şükürler olsun. Belediye başkanımızla ilçenin alt yapısında ortaya çıkan olumsuzlukları yerinde inceledik. Bu tüm olumsuzluklar giderilecek. Tüm mağduriyetleri gidermek için de gerekli desteği vereceğiz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Güler de kent merkezine metrekareye 44 litre yağışın düştüğünü dile getirdi.

Afetin ardından belediyede hemen "kriz masası" oluşturduklarını belirten Güler, şöyle konuştu:

"Tavşanlı'da son yıllarda meydana gelen bu boyuttaki bir afetin can kayıpsız, maddi hasarlarla atlatılması sevinecek bir durum. İlçede önemli maddi hasarlar meydana geldi. Özellikle evlerin bodrum katları ve araçlar hasar gördü. İlçe genelinde, 320 evden ihbar aldık. Bu ihbarlar, genellikle Hanımçeşme, Moymul, Çırçır Mahallesi ile Tunçbilek Caddesi'nde yoğunlaştı. Bu afete, devletin bütün birimleri olarak müdahale edildi. Bunun yanı sıra birçok hayvan telef oldu. Tabi şu an hasar tespitimiz devam ediyor. Bu hasar tespitleri bittiğinde kesin bir açıklama yaparız. Afete, yaklaşık 60 motopomp, 5 vidanjör, 23 kepçe, 14 kamyon, 165 personel ile birlikte müdahale ettik ve halen daha çalışmalarımız devam ediyor."

Güler, evlerinin oturulmaz hale gelmesi nedeniyle de 3 ailenin barınma, yemek ve giyecek ihtiyaçlarını karşıladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'daki Sel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement