Kütahya'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika
Güncel

Kütahya'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Kütahya Belediyesi öncülüğünde Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında toplanan gıda ve giyim malzemelerini taşıyan 3 tır, törenle bölgeye gönderildi.

18.01.2016 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Belediyesi öncülüğünde Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında toplanan gıda ve giyim malzemelerini taşıyan 3 tır, törenle bölgeye gönderildi.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Zafer Meydanı'ndaki törende yaptığı konuşmada, yardım kampanyasını belediye meclisinde alınan karar doğrultusunda başlattıklarını hatırlattı.

Yardım kampanyalarıyla Türk milletinin üzerine düşeni yaptığını dile getiren Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Hakikaten yıllardır millet olarak 'alan el değil veren el' olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda toplanan yardım malzemelerinin onlara ulaşması için gayret gösteriyoruz. Kampanyamıza halkımızı da davet etmiştik. Onların da destekleriyle 3 tır dolusu gıda ve diğer ihtiyaç malzemelerini bugün itibarıyla gönderiyoruz. Bu konuda bize destek veren valiliğimiz, Kızılay Genel Müdürlüğümüz var. Onlara teşekkür ediyoruz. Halkımız da hakikaten yoğun bir ilgi ve alaka gösterdi. Onlara da ayrıca teşekkür ediyoruz."

Saraçoğlu, bin 300 kolilik yardım malzemesinin vatandaşlardan toplandığını bin 450 gıda kolisi ve 250 koli giyim malzemesini de Kütahya Belediyesi olarak hazırladıklarını belirterek, yardımda bulunan herkese teşekkür etti.

Yardım malzemelerini taşıyan 3 tır, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün yaptığı duanın ardından bölgeye gönderildi.

Törene, Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement