Kütahya'dan Suriye'ye 1 Tır İnsanı Yardım - Son Dakika
Yerel

Kütahya'dan Suriye'ye 1 Tır İnsanı Yardım

Kütahya\'dan Suriye\'ye 1 Tır İnsanı Yardım

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, Kütahya’dan 21. yardım TIR’ını bölgeye gönderdiklerini ifade etti.

23.05.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, Kütahya'dan 21. yardım TIR'ını bölgeye gönderdiklerini ifade etti.

Suriye'de savaşın hız kesmeden sürdüğünü belirten Yenipazar, "Halep'te insanlığın tarihinde kara bir sayfa olarak yazılacak günler yaşanmaktadır. Hem ülke içi göçler hem ülke dışına zorunluluk gerektiren göçler Suriye bölgesindeki, hangi ırk, din veya mesebe ait olursa olsun tüm insanları çaresiz, korunmasız, aç ve her şeye muhtac duruma düşürmektedir. Bu savaştan en çok bölgede yaşayan masum insanlar olumsuz etkilenmekte ve hayat oradaki çocuklar, yaşlılar ve kadınlar için çekilmez bir çile haline dönüşmektedir.Suriye bölgesinde bu süreç uzadıkça konuya duyarlı insanlarımızın da oradaki ihtiyaç sahiplerine olan ilgi ve alakaları her geçen gün maalesef azalmaktadır. İhtiyaçlar artarak devam etmekte fakat maalesef ilgi ve alakamız azalarak devam etmektedir. Yani ihtiyaçlar artmakta yardımlar azalmaktadır. Suriye ve bölgedeki iç savaşlar ve bu savaşlarda durduğumuz yer büyük önem arz etmektedir. Çünkü bu savaşlar çağımızın insanlık imtihanıdır. Bu sınavı birileri kazanacak birileri kaybedecek. Ama inşallah bizler kazanan tarafta olmayı başaracağız. Bu gün bölgeye İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği yani derneğimiz aracılığı ile yapılan çalışmalarla Kütahya'dan 21. TIR'ımızı yollamaktayız. Bu tırımızda un, battaniye, giysi gibi ihtiyaç maddelerinden oluşan yardımlarınızı bölgeye yolluyoruz. Tüm hayır sahiplerinden Rabbim razı olsun. Bu yardımlar oradaki insanlar için hayati önem taşımaktadır.Yaklaşmakta olan Ramazan ayı tüm İslam alemine ve insanlığı huzur ve barış getirsin. Bu ayda da Suriye bölgesindeki ve diğer mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizi unutmayalım diyoruz. Tüm Kütahyalı kardeşlerimizin bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada bizi bu iyilik mücadelemizde yalnız bırakmayacağını biliyoruz.Rabbimiz hayırlarımızı artırarak devam ettirebilmeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı.

İçerisinde gıda ve giyim malzemelerinin bulunduğu TIR dualar eşliğinde Suriye'ye gönderildi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'dan Suriye'ye 1 Tır İnsanı Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement