Kütahya'dan Suriye'ye 3 Yardım Tırı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'dan Suriye'ye 3 Yardım Tırı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, valilik ve İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH), ortaklaşa düzenlediği yardım kampanyasıyla, Suriye'ye, gıda, giyecek ve çocuk malzemeleri taşıyan 3 tır, dualarla yola çıktı.

29.04.2015 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, valilik ve İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH), ortaklaşa düzenlediği yardım kampanyasıyla, Suriye'ye, gıda, giyecek ve çocuk malzemeleri taşıyan 3 tır, dualarla yola çıktı.

Tırları uğurlamaya gelen AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Türkiye'nin son yıllardaki gelişmesinin sadece yollar, hastaneler ve sokaklar yönüyle bilindiğini söyledi.

Ülkenin bunların yanı sıra yardımseverlik yönlerinin de geliştiğini belirten Kavuncu, "Milletimiz aynı zamanda, hamiyetperver, kendi özüne, kültürüne ve manevi mirasına uygun hamleleri de yapmaya başladı. Dünyada ne kadar mazlum ülke varsa ülkemizin eli hep onun yanında. Şu an ülkemizde, milyonlarca kardeşimizi misafir ediyoruz ve bir destan yazıyoruz. Dünyada herkesin elini çektiği bir dönemde biz elimizi uzattık. Her ne kadar bunu istemeyen bundan rahatsız olan insanlar olsa da milletimiz bunu en gönülden bir şekilde yapıyor" dedi.

İHH Kütahya Temsilcisi Mustafa Yenipazar ise 3 ay öce valilik  himayesi, İHH'nın öncülüğünde ve tüm gönüllü teşekküllerin katılımı ile bu kampanyanın başladığını dile getirdi.

Tavşanlı ilçesinden bu kampanya büyük destek geldiğini belirten Yenipazar, "Bugün, 90 bin lira değerinde 3 tırımız, Reyhanlı'daki Suriye kamplarımıza ulaştırmak üzere yola çıkarıyoruz. Kamplarda, sıkıntı içinde olan ihtiyaç sahiplerine malzemeleri en iyi şekilde ulaştıracağız. Bugün insanlığa kardeşliğe sınır çizmeye çalışanlar, 'Suriye bizim sorunumuz mu? Irak bizim sorunumuz mu?' anlayışı ile olaya bakıyorlar. Çok büyük bir yanlış yapıyorlar. Kardeşlik için, insanlık için sınır çizilmez" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tırların dualarla uğurlandığı törene, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İlçe Belediye Başkanı Mustafa Güler ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'dan Suriye'ye 3 Yardım Tırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement