Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "Hasta Taşıma" Dönemi - Son Dakika
Yerel

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "Hasta Taşıma" Dönemi

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "hasta taşıma" hizmetine başlandığı bildirildi.

18.02.2014 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "hasta taşıma" hizmetine başlandığı bildirildi.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici, hastaların tahlil, tedavi ve rehabilitasyon için hastanede ulaşımını kolaylaştırmak, sağlık hizmetlerine erişimini artırmak amacıyla il genelinde ücretsiz "Hasta Taşıma Hizmeti" uygulamasına başlandığını açıkladı.

Hastalıkları ve fiziksel engelleri nedeniyle hastaneye ulaşmakta zorluk çeken ve bu nedenle tedavilerini erteleyen hastalar için böyle bir uygulamaya geçtiklerini ifade eden Ekici, şunları kaydetti:

"İl Merkezinde çeşitli güzergahlardan başlatılan uygulamada aynı zamanda ek ve ana bina arasında da servis uyguluyoruz. Yine Tavşanlı ilçemizden tahlil ve tedavi amaçlı Kütahya'ya gelecek olan hastalarımızı toplu olarak getirip götürüyoruz. Emet ilçemizde hekim bulunmayan branşlardaki hastalarımızı Tavşanlı ilçemize toplu olarak getirip götürüyoruz. Emet'ten Tavşanlı'ya, Tavşanlı'dan Kütahya'ya getirilen hastalarımızın başında, sağlık personeli ve hastane görevlileri bulunuyor. Hastalarımızın hastanedeki işlemlerinin tamamlanmasını takip ediyorlar. Böylelikle  yaşlı, engelli, hamile ve çocuklu hastalarımız için büyük kolaylık sağlamış oluyoruz. Hastalarımız hizmetten yararlanmak ve bu konuda daha ayrıntılı bilgi almak için, hastanelerini arayabilirler. Araçların güzergahları ve saatleri hastanelerde ilan edilmiştir." - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 'Hasta Taşıma' Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement