Kütahya Havadaki Yerini Alacak - Son Dakika
Yerel

Kütahya Havadaki Yerini Alacak

Kütahya Havadaki Yerini Alacak

Türk Hava Kurumu (THK) faaliyetlerini tanıtan ve THK ürünlerinin satışının yapıldığı tanıtım TIR'ı Zafer Meydanında Kütahyalılarla buluştu.

08.04.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) faaliyetlerini tanıtan ve THK ürünlerinin satışının yapıldığı tanıtım TIR'ı Zafer Meydanında Kütahyalılarla buluştu. THK Başkanı Ali Kural, 'Türk gençliği havacılıktaki yerini alacak' dedi.

THK tanıtım TIR'ı Zafer Meydanında Kütahyalılarla bir araya gelerek kurumun faaliyetlerinin tanıtımını yaparken kurumun eğitimini verdiği ve havacılık faaliyetlerinde kullanılan araç ve gereçlerin tanıtımına yer verildi. Zafer Meydanında yapılan tanıtım ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan THK Kütahya Şube Başkanı Ali Kural, "Türk Hava Kurumu; havacılığın sevdirilmesi, havacı bir gençlik yetiştirilmesi, havacılık eğitimlerinin yurt sathına yayılması ile havacılık araç ve gereçlerinin üretmesi için, Cumhuriyetin ilanından 16 ay sonra ulu önder Atatürk'ün direktifleri ile kurulan bir kuruluştur. Ulu önder daha 1900'lü yılların başında havacılığın önemini görerek Türk milletinin ve Türk gençliğinin önüne bir hedef koymuş ve o ileri görüşlü büyük insan gelecekte barışta, savaşta gökyüzünde sekil bulacaktır. O nedenle, Türk gençliği gökyüzündeki yerini almalıdır, diyor ve gökyüzüne bakarak 'istikbal göklerdedir' diyordu. Bu hedefler doğrultusunda Türk Hava Kurumu, pahalı ve masraflı olan, havacılık eğitimlerini 89 yıldan beri milli bütçeden pay almadan kadirşinas vatandaşlarımızın destekleri ile binlerce gencimizi ücretsiz havacılık eğitimleri vermiş bir kısım gencimize de havacılık eğitimlerini meslek edinmişlerdir. Okullarımızın tatil aylarına yaklaşması nedeni ile Türk Hava Kurumunun hizmet ve eğitim faaliyetlerinin tanıtılması için, Zafer Meydanında, Motorlu Yamaç paraşütü, Motorlu Yelken kanat ve Türk Hava Kurumu tanıtımı THK uzmanları tarafından gerçekleştirdik. Ayrıca tırda Türk Hava Kurumu'nun ücretsiz olarak vermiş olduğu eğitim ve hizmet faaliyetlerinin tanıtıldığı sinevizyon gösterisi yapıldı" dedi. (HD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya Havadaki Yerini Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement