Kütahya Milletvekili Bal Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kütahya Milletvekili Bal Açıklaması

"Türkiye, dünyada ve bölgede yalnızlaşıyor"

19.09.2014 11:46  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, Türkiye'nin dünyada ve bölgede yalnızlaştığını iddia etti.

Bal, düzenlediği basın toplantısında, ABD basınında Türkiye ile ilgili bazı yayınların yer aldığını, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'in "IŞİD petrolü konusunda Türkiye'yi suçladığını" öne sürdü.

Türkiye'nin "kadim ve büyük bir devlet" olduğunu ifade eden Bal, "Büyük devlet illegaliteye bulaşmaz, terörle değil işbirliği, dirsek teması bile yapmaz, bir örgütle ilgili 'terörist mi, değil mi' diye tereddüt içine girmez, komutanlarını getirip tedavi ettirmez. Küresel dünyada yaşıyoruz. Bu kafayla sizi AB'ye girmek değil, eşiğine bile yaklaştırmazlar. Çocuk gibi neyi saklamaya çalışıyorsunuz. Bundan Türk siyaseti zarar görüyor. Yanlış yaparsanız herkes karşınıza geçer. Türkiye dünyada ve bölgede yalnızlaşıyor. 'Kredi derecelendirme kuruluşları bizi ilgilendirmez' demekle ilgilendirmez mi? Dünyayla ticaret yapmıyor musunuz? Ülkeye bu kötülüğü yapmayın, normalleşin" diye konuştu.

IŞİD yüzünden insanların Türkiye sınırına geldiğini hatırlatan Bal, Suriye'den kaçıp gelenlerde yaşanan durum gözününde bulundurularak, uluslararası camia ile işbirliği halinde insanlara kucak açmak gerektiğini kaydetti.

Güneydoğu'da bazı illerde Kürtçe eğitim yapan okulların açıldığını ancak daha sonra kapatıldığını belirten Bal, örgütün 30 okulu yaktığını, bayrakları indirdiğini söyledi. Bununla örgütün "Ben hakimim, iktidarım, burada patron benim" dediğini ifade eden Bal, "Çözüm Süreci'ni örgütü güçlendirmek için içinizdeki önemli bir lobinin yaptırdığını itiraf edin ve zararın neresinden dönerseniz kardır. Çok acil tedbirler alınmazsa sorun çözüme değil, çözümsüzlüğe ve bölünmeye gidiyor" görüşünü savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tavrının parlamenter sisteme uyan yaklaşım olmadığını ileri süren Bal, Anayasa'da Cumhurbaşkanı için çizilen portre ve yetkilere uymadığını söyledi. Bal, bir süre sonra Hükümet'in başındakilerin "davul bende, tokmak sende" diyeceğini ve bunun uzun vadede krize dönüşebileceğini ifade etti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya Milletvekili Bal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement