Kütahya Müftülüğü '11 Ayın Sultanı'na Hazır - Son Dakika
Yerel

Kütahya Müftülüğü '11 Ayın Sultanı'na Hazır

Kütahya Müftülüğü \'11 Ayın Sultanı\'na Hazır

Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Ramazan ayı için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

15.06.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Ramazan ayı için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

17 Haziran'ı 18 Haziran'a bağlayan gece sahura kalkılacağını belirten Gül, Kütahya Müftülüğü ve din görevlilerinin 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayına hazır olduğunu dile getirdi.

Ramazan boyunca tüm camilerde vaaz ve irşat programları hazırlandığını ifade eden Gül, vatandaşların müftülük bünyesinde kurulan 'Alo 190 Çağrı Merkezi'ni arayarak dini sualler hususunda suralar yöneltebileceklerini belirtti.

6 camide hatimle teravih kılınacağıcağını dile getiren Hacı Yusuf Gül, "Ramazan ayı boyunca Takvacılar, Duagür, Mollabey, Bahçelievler Valide Sultan ve Yeşil camilerinde hatimle teravih kılınacak. Karagöz Ahmet Paşa Camii'nde ikindiden sonra

Keresteciler Camii'nde öğleden önce, Takvacılar, Ulu Cami, Vali Sultan ve Yeşil camilerinde de sabah namazı sonrası ezbere mukabele okunacaktır. Ulu, Takvacılar ve Meyden camilerinde itikafa girilebilebilecek.Müftülük sitemizde Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubemizce hergün fakirlere, yolda kalmışlara iftar yemeği verilecektir. Bütün camilerimizde sabah namazı sonrası mukabele okunacaktır. İftar yemeği vermek isteyenler günlük 600 TL Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubemize makbuz karşılığı verebilir. Kadir Gecesi'nde ibadet etmek isteyen vatandaşlarımız için sabah namazına kadar Ulu, Takvacılar, Üniversite Kampüs camileri açık kalacaktır. 2015 yılı asgari fitre miktarı 11,50 TL dir" diye konuştu.

Müftü Gül, bütün camilerde genel bir temizlik yapıldığını sözlerine ekledi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya Müftülüğü '11 Ayın Sultanı'na Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement