Kütahya'nın Değerleri Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'nın Değerleri Masaya Yatırıldı

Kütahya\'nın Değerleri Masaya Yatırıldı

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ve Ahmet Tan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’la Ankara’da bir araya gelerek 7 bin yıllık tarihe sahip Kütahya’nın tarih, kültür, çini ve termal değerlerini masaya yatırdı.

29.01.2016 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ve Ahmet Tan, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'la Ankara'da bir araya gelerek 7 bin yıllık tarihe sahip Kütahya'nın tarih, kültür, çini ve termal değerlerini masaya yatırdı.

Kültür ve Turizm Bakanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Kütahya Belediyesi Sıtkı Olçar Çini Müzesi, Meydan Caddesi, Germiyan Sokağı ve Balıklı Mahallesi Karaa Sokak üzerinde bulunan 33 adet tescilli yapının sokak sağlıklaştırılması kapsamında restorasyon, rölöve, restitüsyon projeleri ile Kütahya kalesinin 70 adet burcunun zemin ve güçlendirme uygulamasının yapımı ayrıca restorasyon projelerinin uygulanması aydınlatma ile birlikte Kütahya Kalesi çevre düzenlenmesinin yapılması konularındaki talepler dile getirilerek Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a brifing verildi.

Kütahya'nın yanı sıra Aizonai Antik Kentinin gün yüzüne çıkartılması, Frigya Kültür Yolu, Murat Dağı Termal ve Kayak Merkezi ile ilgili çalışmalar görüşülerek, Dumlupınar Şehitliği ile Zafertepe Çalköy'ün tarihi önemine dikkat çekildi .

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirterek Kütahya'nın kültür ve turizm acısından çok önemli bir şehir olduğunu ve talepleri bizzat kendisinin takip edeceğini, Bu projelerin Kütahya'ya önemli katkılar sağlayacağını söyledi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'nın Değerleri Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement