Simav'da Fabrika Çatıları Kar Yağışına Dayanamadı - Son Dakika
Güncel

Simav'da Fabrika Çatıları Kar Yağışına Dayanamadı

Simav\'da Fabrika Çatıları Kar Yağışına Dayanamadı

Kütahya'nın Simav ilçesinde faaliyet gösteren 25'i kereste 5'i yün yıkama fabrikasının çatısı, bir haftadır ilçe genelinde etkili yoğun kar yağışına dayanamayıp çöktü.

07.01.2015 12:10  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde faaliyet gösteren 25'i kereste 5'i yün yıkama fabrikasının çatısı, bir haftadır ilçe genelinde etkili yoğun kar yağışına dayanamayıp çöktü. Üretimde kullanılan çeşitli makine ve teçhizatlar ile birlikte yaklaşık 2 milyon liraya yakın hasar oluştuğu belirtildi.

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Ege Bölgesi'nde 864 rakımlı Simav, dün eksi 7 dereceyi gördü. Jeotermal enerjiyle ısıtılan kaplıcalarıyla ünlü ilçede, soğuk hava hayatı dondurdu. Gece ilçe merkezinde bulunan süs havuzları ve camilerin şadırvanlar buz kesti. Şadırvanlara abdest almaya gelen vatandaşlar alışık olmadığı manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Çatılarda oluşan buz sarkıtları tehlike oluştururken, belediye ekipleri çalışma başlattı. İlçe genelinde etkili kar yağışı, özellikle kereste fabrikalarının tahta ve saç malzemeden yapılı çatılarına zarar verdi. İlçedeki 25 fabrikanın çatısı, biriken kar nedeniyle çöktü. Üretimde kullanılan çeşitli makine ve teçhizatlar ile birlikte 2 milyon liraya yakın hasar oluştuğu açıklandı.

BANKA BORÇLARI ERTELENSİN ÇAĞRISI

Çatısı çöken işletmelerden Girginoğlu kereste fabrikasının imalat müdürü 35 yaşındaki İsmail Madan, kendi hasarlarının 200 bin liralıyı bulduğunu belirtip, "İlçedeki 30 kereste fabrikasından 25'inin çatısı çöktü. Yaklaşık 2 milyon liralık üretim ve makine hasarı oluştu. Üretim yapılmıyor. Enkaz kaldırma çalışması ile uğraşıyoruz. Üretim yapamayınca diğer sektörlere olan borçlarımızı ödemekte sıkıntı çekiyoruz. Enkaz kaldırma ve tesislerimizi eski haline getirebilmemiz için en azından üç aylık bir süreye ihtiyacımız olacak. Bu süreç de bankalara olan borçlarımızın ertelenmesini istiyoruz. Devletin bize şefkat elini uzatmasını bekliyoruz" dedi.

Önceki günlerde ilçedeki sera hasarlarını hatırlatan Madan, "Kar yağışı devam ediyor. Geçen günlerde hasar gören seralardaki zarar yaklaşık 6-7 milyon lira arasında. Simav'ı ayakta tutan kereste ve seracılığın yoğun kardan dolayı uğradığı maddi zarar yaklaşık 10 milyon lirayı buluyor. İşletmelerimizi üç ay olarak belirlediğimiz süreçte eski haline getiremezsek Simav'ın ekonomisi ciddi oranda zarar görecektir. Devletin bize el uzatmasını bekliyoruz" diye konuştu.

BİR HAFTADA 10 MİLYON LİRALIK HASAR

İlçede çeşitli büyüklükteki 25'i kereste 5'i yün yıkama fabrikasının çatısının zarar gördüğünü söyleyen AK Partili Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, "Yoğun kar yağışı nedeniyle fabrikaların çatıları çöktü. İşyeri sahipleri mağdur oldu. Önceki günlerde yaşanan seralardaki hasarla birlikte ilçede bir hafta içinde oluşan hasar 10 milyon liraya yaklaştı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Simav'da Fabrika Çatıları Kar Yağışına Dayanamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement