Kütahya Valisi Şerif Yılmaz: 12 Yılda 54 Vakıf Eseri Ayağa Kaldırıldı - Son Dakika
Yerel

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz: 12 Yılda 54 Vakıf Eseri Ayağa Kaldırıldı

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz: 12 Yılda 54 Vakıf Eseri Ayağa Kaldırıldı

Tavşanlı Ağalar Camii’ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı.

04.09.2015 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı Ağalar Camii'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı. Tavşanlı'nın en eski mabetlerinden birisi olan Ağalar Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı. Törene Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Kütahya İl Genel Meclisi üyeleri, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ve Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, son dönemde Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devlet kaynaklarının daha fazla aktarıldığını ifade etti.

Vali Yılmaz, Kütahya'da 12 yıl içerisinde 54 adet vakıf eseri cami ve mescidin restorasyonunun yapıldığını, yaklaşık 15 milyon TL para harcandığını bildirdi.

Yılmaz, "Özellikle son yıllarda Vakıflar Genel Müdürlüğü Türkiye çapında öncelik olarak cami ve mescitler olmak üzere vakıf eserlerinin büyük bir kısmını ayağa kaldırdı. Ecdadın bize bıraktığı bu mirası ihya ettiler. Yıllarca viraneydi, boş kaldı, kullanılamadı ama bugün Kütahya ilinde son 12 yıl içerisinde 54 adet vakıf eseri cami ve mescidin restorasyonu gerçekleştirildi. Bu tamamlanan eserin dışında 6 adet eserin onarımı devam etmekte. Bunlara da yaklaşık 15 milyon TL para harcandı. Bu Türkiye çapında gerçekleştirildi. Vakıfların kaynağı ecdadın bıraktığı, vakfiyelerden gelen paralardır. O paralar yıllarca geldi. Belki bankalara aktarıldı, bankalardan da birilerine aktarıldı ama bugün vakıfların o vakfiyeden gelen paraları yine ecdadın bıraktığı eserlere harcanmak üzere ayağa kaldırıldı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadece Türkiye içerisinde değil, Türkiye coğrafyası dışında kalan ecdadın bize bıraktığı mirasa da sahip çıkıyor. Onlara da aynı buradaki gibi ülke farkı gözetmeksizin sahip çıkıyor. Macaristan'dan Karadağ'a, Karadağ'dan Türkmenistan'a, Türkmenistan'dan Bosna Hersek'e varıncaya kadar aklınıza gelen her yerde ecdadın bıraktığı bir eser varsa TİKA aracılığıyla ayağa kaldırılıyor. Gittiğiniz her ülkede ecdadın bıraktığı o eserleri onarılmış, aslına kavuşturulmuş ve ayağa kaldırılmış şekilde görürsünüz" dedi.

"ECDADIN İNCELİĞİNİ, KÜLTÜRÜNÜ BALÇIKLA SIVAMIŞIZ"

Tarihe ve ecdadımızın bıraktığı kültüre sahip çıkılması açısından gereken her çalışmayı yaptıklarını kaydeden Yılmaz, " Kütahya Merkez'deki Ali Paşa Camii'nde restorasyon başladı. İncelemelerde gördüm ki ecdadın bıraktığı o incelik, o kültür ve ruhu balçıkla sıvamışız. ve bunu yıllarca yapmışız. Eğer farkı ne derseniz, Endülüs'ü incelemenizi tavsiye ederim. Endülüs'te İslam'ın ortaya koyduğu inceliği, o zarafeti, yanına diktikleri kiliseyle, diğer eserlerle yan yana koyduğunuzda bizim kültürümüzün daha nezih ve temiz olduğunu orada rahatlıkla görürsünüz. Burada da o geçmişte yaşanan aynı kültür olmuş maalesef. Bizi bizden ayırmaya, koparmaya çalışmışlar. Başka kültürlere benzetmek için bunları kullanmışlar. Çok şükür bugün ayetin bize gösterdiği ışık doğrultusunda o müjdeye nail olmak için bu milletin hizmetinde olan bir yönetim var. Kütahya'nın başı olarak camilerle, diğer eserlerle olsun arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalarda hiçbir şey esirgemeden çalışıyoruz" diye konuştu.

"KÜTAHYA'NIN FATİHİ HAZER DİNARİ'NİN MAKAMI YAPILACA

Yılmaz, "Kütahya'yı fetheden İslam komutanıdır kendileri. Kütahya'da mezarı yok. Yeri yok, yurdu yok, inşallah bununla ilgili çalışmayı da başlattık. Yerinin de tahsisi geçen hafta içinde yapıldı. Kısa zamanda inşallah Hazer Dinari hazretlerinin makamı inşa edilip dışarıdan gelen ve içeride yaşayan ve Kütahya'nın İslamla şereflenmesini sağlayan kişiye dua edecek bir yer bulacaksınız. Pazar günü Hayme Ana'da olacağız. Hayme Ana'yla beraber yaşayan o kültürün Kütahya'da tekrar ihyasıyla ilgili her türlü çalışmayı vatandaşlarımızla gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

"KARŞILARINDA BÜYÜK BİR DEVLET VAR"

Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz, bu kuvveti hazmedemeyenlerin içeriden ve dışarıdan çalışıp ülkeyi bölmeye çalışanların dün olduğu gibi bugün de olduğunu ve yarın da olacağını söyledi.

Cemaate seslenen Vali Yılmaz, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Yılmaz, konuşmasına şu sözlerle devam etti, "Camilerin ihyası ve inşası için çalışan bir kardeşinizim. Bin 214 camimiz var. 26 camimizin inşaatı sürüyor. Bu camiler sadece mekan olarak kalmıyor. Camilerin süsü cemaattir. 2002 yılında Kuran kursuna katılan öğrenci sayısı bin 356 iken, bu yıl yaz Kuran kursları da dahil katılan öğrenci sayımız 24 bin 441. 2002 yılındaki kuran kursu sayımız il geneli 67, bugün itibariyle 191 kuran kursumuz var. Camilerin süsü olacak, şenlendirecek olan Kur'an-ı Kerim'i öğrenen çocuklardır. Geleceğimiz çocuklarımıza emanettir. Onların hem nitelik, hem de nicelik olarak artması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmenin gayesi içerisindeyiz. Camilerimizde inşallah ezanlarımız susmayacak cemaatimiz eksik olmayacak. Ülkemizi, birlik ve beraberliğimizi bozmak için gece ve gündüz uğraşan dahili ve harici tüm düşmanlarımıza bu bayrakla, ezanla, camilerimizle böldürtmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti karşısında da buna kalkışanlar hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaklar. Karşılarında büyük bir devletin olduğunu bilecekler. Gönül coğrafyası dahil olmak üzere kültürel, ekonomik ve siyasi bir güç olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni istemeyen gerek yabancılar, gerekse içimizdeki taşeronları boş durmayacaklar. Her ne kadar bunla uğraşsalar da bu millet büyük millet, nasıl 1. Dünya Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de, Dumlupınar'da başarmışsa bugün de varını yoğunu ortaya koyar ve başarır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz kardeşliğimizi, birliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece kimse bize bu konuda gerek içeriden gerek dışarıdan bir şey söyleme hak ve cür'etini kendinde bulamayacaktır. Önemli olan bu birlik ve beraberliğimizi, çimentomuzu muhafaza etmek, bu bize yeter."

Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün duasının ardından Vali Şerif Yılmaz ile protokol üyeleri Ağalar Cami'nin Cami'nin açılışını gerçekleştirdi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya Valisi Şerif Yılmaz: 12 Yılda 54 Vakıf Eseri Ayağa Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement