Kütahyalı Gaziye Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika
Yerel

Kütahyalı Gaziye Devlet Övünç Madalyası

Kütahyalı Gaziye Devlet Övünç Madalyası

Şırnak'ta, terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada yaralanarak gazi olan Kütahyalı Ramazan Tosun'a 'devlet övünç madalyası' verildi.

18.03.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta, terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada yaralanarak gazi olan Kütahyalı Ramazan Tosun'a 'devlet övünç madalyası' verildi.

Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlenen törende ilk olarak gazi Ramazan Tosun'un özgeçmişi okundu.

Tosun'un özgezmişi şöyle: "Kara Kuvvetleri Komutanlığında vatani görevini yerine getiren Piyade Çavuş Ramazan Tosun, (1987-2) 15 Mayıs 1987 yılında Kütahya'nın Simav ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Kütahya Simav'da tamamlamış ve 23 Mayıs 2007 tarihinde askerlik hizmetini yapmak üzere silah altına alınmıştır. Ramazan Tosun askerlik hizmetini acemi birliği Kayseri Hava İndirme Tugay Komutanlığında tamamladıktan sonra dağıtım birliği olan 1'inci Komando Tugay Komutanlığına atanmıştır.18 Nisan 2008 tarihinde 1'inci Komando Tugay Komutanlığında görevli iken operasyon esnasında Şırnak Çakırsöğüt mevkiinde bölücü terör örgütü mensuplarının kurduğu hain pusu sonucu girilen çatışmada çeşitli yerlerinden yaralanarak Devletin bekası uğruna 6'ncı derecede malul gazi olmuştur."

Gazi Piyade Çavuş Ramazan Tosun'un Devlet Övünç Madalyası Vali Şerif Yılmaz tarafından takdim edildi.

Devlet Övünç Madalyası takdim törenine Kütahya Milletvekili Alim Işık, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, Vali Yardımcısı Hüdayar Mete Buhara, şehit yakınları, gaziler, askeri erkan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahyalı Gaziye Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ramazan ÜLGER: Bizim tükendiğimiz an Şehitlerimizi ve gazilerimizi unuttuğumuz an'dır. Türk Milleti sizinledir. Vatan uğruna kurşun atan ve kurşun yiğenlerle gurur duyuyoruz. Ramazan kardeşim seni de kutluyorum; Bu makam büyük bir makamdır. 0 0 Yanıtla

Advertisement