Kütahyalı Üreticilere Süt Analiz Cihazı - Son Dakika
Yerel

Kütahyalı Üreticilere Süt Analiz Cihazı

Kütahyalı Üreticilere Süt Analiz Cihazı

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, üreticiye yüzde 50 hibe karşılığında verilen süt analiz cihazının, çiğ sütteki kaliteyi daha da artıracağını ifade etti.

18.09.2014 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, üreticiye yüzde 50 hibe karşılığında verilen süt analiz cihazının, çiğ sütteki kaliteyi daha da artıracağını ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, 2014 yılı Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi kapsamında Kütahya İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği tarafından yapılan 'Süt Analiz Cihazı' alımına hibe desteği verildi.

Süt Analiz Cihazının, Kütahya İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanına tesliminde konuşan Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, "Bakanlığımızca 2014 yılı içinde 759 adet makine ekipman başvurusuna 2 milyon 277 bin 706 TL hibe desteği sağlanmıştır. Desteklenen makine ekipman başvurularının içinde Kütahya İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliğine ait Süt Analiz Cihaz da bulunmaktadır. Süt, doğumdan itibaren insanlar ve tüm memeli canlılar için vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Süt tüketimi önemli olmakla birlikte, tüketilen sütün sağlıklı ve kaliteli olması gerekmekte olup, sağlıklı olmayan kalitesiz süt insan metabolizmasına yarar yerine zarar verecektir. Bu sebeple sütte kalite kontrolünün önemi giderek artmaktadır. Her ülkede ve doğal olarak ülkemizde de çiğ süt kalitesini belirleyen yasal düzenlemeler yapılmaktır. Kütahya İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği tarafından kullanılacak olan ve çiğ sütün kalitesini belirlemekte son derece faydalı olacağını düşündüğüm bu Süt Analiz Cihazının birliğe ve üyelerine hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Kütahya Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği başkanı Hüseyin Girgin, alınan süt analiz cihazının yetiştiriciler için avantaj olduğunu belirterek, üretilen sütlerin gıda güvenliği açısından önemine değinerek, birlik bünyesinde yapılan düzenli laboratuar çalışmaları ile süt değerlendirmede büyük adımlar atılabileceğini ifade etti. Girgin, yüzde 50 hibe destekli Süt Analiz cihazının alımında emeği geçen herkese birlik üyeleri adına teşekkür etti.

Hibe desteği ile verilen Süt Analiz Cihazı üretilen çiğ sütlerin yağ, protein, laktoz, katı partikül ve donma noktası tayinini otomatik olarak yapabiliyor. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahyalı Üreticilere Süt Analiz Cihazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement