Kutlamalar Bölgeye Yayıldı - Son Dakika
Güncel

Kutlamalar Bölgeye Yayıldı

Kutlamalar Bölgeye Yayıldı

Hdp'nin yüzde 10'luk seçim barajını aşması üzerine yapılan kutlamalar Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde başta Diyarbakır olmak üzere il ve ilçelerde gece boyunca sürdü.

07.06.2015 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp'nin yüzde 10'luk seçim barajını aşması üzerine yapılan kutlamalar Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde başta Diyarbakır olmak üzere il ve ilçelerde gece boyunca sürdü. Sokaklara araçlarıyla çıkıp tur atanların yanı sıra halaylar çekildi. Bölgenin bir çok yerleşim biriminde de sık sık silah sesleri duyuldu.

KILIÇDAROĞLU'NUN MEMLEKETİNDE HDP KUTLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de resmi olmayan sonuçlara göre CHP milletvekili çıkaramadı. HDP'nin 2 milletvekili çıkardığı Tunceli'de HDP'liler kentte tur atarak kutlamalar yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık geç saatlere kadar havai fişek ve meşalelerle kutlamaları sürdürdü.

BATMAN'DA COŞKULU KUTLAMA

Batman'da resmi olmayan kesin sonuçların belli olmasının ardından HDP'liler Turgut Özal Bulvarı üzerinde toplanıp kutlama yaparken, araçlarla tur attı. Sık sık havai fişeklerin atıldığı kutlamalar sırasında Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, kutlama yapanlara seslenerek, "Sonuçlar kesinleşmeyene kadar kutlamaya yapmayacağız. Silah bir kutlama aracı olmamalıdır. Herkes genel merkezimizin kararını beklesin" dedi. Açıklamaya rağmen kutlamaların sürdüğü görüldü.

ŞIRNAK'TA KUTLAMA YAPMAYIN ANONSLARI

Şırnak'ta HDP'liler sokaklara çıkıp kutlama yaparken, havai fişekler atıldı. HDP'liler parti binaların önünden geçen araçları durdurup korna çalmamaları yönünde uyarıda bulundu. Şırnak Belediyesi'nden yapılan anonsta, HDP genel merkezimizden gelen bir talimat olmadan vatandaşların havai fişek atmaması, korna çalmaması konvoy oluşturmamasını ve sağduyulu olmaları istendi.

CİZRE'DE SİLAH SESLERİ

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde HDP'liler sokaklara çıkarak geç saatlere kadar kutlama yaptı. Kent merkezinde tur atan HDP'liler, halaylar çekti. İlçe merkezi ve mahallelerde sık sık silah sesleri yükseldi.

SİLOPİ'DE TÜRKÇE VE KÜRTÇE ANONS

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde belediyeden Türkçe ve Kürtçe kutlamalar yapılamayacağı anonslarına rağmen HDP'liler araçlarıyla ilçe merkezinde tur atıp, havai fişekler atarak kutlama yaptı. Kutlamaya katılanlar Habur Sınır Kapısı'na giden İpekyolu'na çıkarak yolu bir süre trafiğe kapattı. İlçede kutlamalar geç saatlere kadar sürdü.

NUSAYBİN'DE SİLAH SESLERİ

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde HDP'liler sokaklara çıkarak kutlama yaptı. Kutlamalar sırasında ilçenin bir çok mahallesinden sık sık silah sesleri yükseldi.

BİNGÖL'DE KUTLAMA

Bingöl'de de HDP'liler araçlarıyla şehir turu atarak kutlama yaptılar. Kent merkezinde toplanan HDP'liler halaylar çekip geç saatlere kadar eğlendi.

SİİRT'TE SİLAH SESLERİ

Siirt'te kent merkezinde toplanan HDP'liler araçlarıyla tur atıp geç saatlere kadar eğlendi. Havai fişeklerin atıldığı kutlamalar sırasında sık sık silah sesleri duyuldu.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement