Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kumluca'da Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

14.04.2014 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlenen törenle başladı.

Kumluca Belediyesi Kültür Hanındaki törende, Kumluca Mehter Takımının gösterisinin ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Kumluca Müftüsü Abdulmatalip Peşe, törende yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ilçe genelinde bir çok etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Etkinliklerdeki temel hedeflerinin doğumuyla insanlara rahmet ve mağfiret getiren Hz. Muhammed Mustafa'ya saygı ve sevgilerini en iyi şekilde göstermek olduğunu aktaran Peşe, bu etkinliklere herkesin katılmasını beklediklerini belirtti.

Peşe, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılki etkinliklerin temasının "Din ve samimiyet" olarak belirlendiğini vurgulayarak, hafta boyunca gerçekleştirecekleri etkinliklerde bu konunun ele alınacağını kaydetti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, yaratılan ve yaratılacak olan insanlardan farklı olan peygamber efendimizin, doğum gününün da farklı olması gerektiğini ifade etti.

Bu anlamda insanlar arasında sevgi, saygı ve anlayışın yaygınlaşmasına vesile olması temennisiyle düzenlenen etkinliklere herkesin katılmasını isteyen Çetinkaya, "Ömrümüzde böyle güzel günlerin sayısı bellidir. Hepimiz bu güzel günlerin kıymetini bilelim. Bugünleri en güzel şekilde değerlendirelim. Hepinizin Kutlu Doğum Haftası mübarek olsun" dedi.

Konuşmaların ardından törene katılanlara Kumluca Müftlüğü tarafından hazırlanan "Kutlu Doğum Helvası" ikram edildi.

Törene, Kaymakam Canan Hançer Baştürk, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement