Kutlu Doğum Haftası - - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası -

Kutlu Doğum Haftası -

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Yönetilenlerin samimi davranmaları, yönetenlerin de onlara samimiyetle özden davranması gerekiyor.

15.04.2014 01:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Yönetilenlerin samimi davranmaları, yönetenlerin de onlara samimiyetle özden davranması gerekiyor. Allah-u Teala bunu emrediyor. Yönetenlerde de yönetilenlerde de samimiyet istiyor" dedi.

Kahramanmaraş Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında 12 Şubat Stadyumunda program düzenlendi. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu.

Yılmaz, "Din ve Samimiyet" konferansında, ibadette samimiyetin ölçüsünün sadakat vasfıyla anlatıldığını kaydetti.

İbadetlerdeki sadakatin, ihlas samimiyetin ölçüsü olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Kıldığınız namazlar, ihlasla samimiyetle kılınıyorsa sizi her türlü kötülükten kurtararak inşa eden, insan yapan Müslüman yapan bir namazdır. Ama riya ile buluşan namaz 'yazıklar olsun o namazı kılanlara' denildiği gibi, Kur'an-ı Kerim'de insanın değerini düşürmekte ve bazen uykusuzluktan yorgunluktan ibaret hale gelmektedir. Öyleyse Mevlana'nın anlattığı gibi ibadetlere asla riya karıştırmamak, gösterişe düşmeden Allah'ın huzurunda rükuya varmak, secdeye varmaktır samimiyet."

- "İstişare, yönetici ile yönetilen arasında bir köprüdür"

Yönetici kavramının apartman yöneticisinden mahalle muhtarına, belediye başkanına, kaymakama, valiye, devlet başkanına, ülke yöneticilerine, uluslararası yöneticilere veya birim amirlerine varıncaya kadar herkesi kuşatan bir ifade olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Yönetilenlerin samimi davranmaları, yönetenlerin de onlara samimiyetle özden davranması gerekiyor. Allah-u Teala bunu emrediyor. Yönetenlerde de yönetilenlerde de samimiyet istiyor. Hazreti Ömer'in 'Ben yanlış yaparsam bana nasıl muamele edersiniz?' diye sorduğunda ashabı kiramın 'Sen yanlış yaparsan biz seni kılıçlarımızla düzeltiriz ya Ömer" dedikleri gibi yönetilenlerin istişareyle, şurayla kendilerini yönetenlere rehberlik etmeleri, görüşlerini söylemeleri, onların da bu görüşlere, düşüncelere değer vermesi Hazreti Peygamber'in anlattığı, yönetenlerle yönetilenler arasındaki samimiyetin en şahika örneğidir. Allah'ın Resulü kendisi yönetici olarak ashabıyla istişare ediyordu. İstişare, yönetici ile yönetilen arasında bir köprüdür."

Programa Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü
    10:58 Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Esenbulak Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından evde soğutma çalışmaları yapıldı. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, evde maddi hasar meydana geldi.

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi
    10:55 Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi

    Samsun Büyükşehir Belediyesi, itfaiyenin teknik altyapısını güçlendirmek için yeni ekipmanlar temin ediyor. İtfaiye araçlarında kullanılan tabletlerle ekiplerin olay yerine daha hızlı ulaşması ve müdahalede bulunması amaçlanıyor.

  • Çiğ Süt Fiyatı Artışı Üreticiye Merhem Olmayacak
    10:53 Çiğ Süt Fiyatı Artışı Üreticiye Merhem Olmayacak

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt tavsiye fiyatını yükseltme kararı aldığını ancak süt yemine zam geldiğini belirterek, süt parasının üreticinin cebine girmeden çıktığını söyledi. Gürer, artan ahır giderini ve yem fiyatlarını düşürmeden çiğ süt fiyatının besicinin yarasına merhem olmayacağını ifade etti.

  • ABD basını: İran, İsrail'e misilleme yapmak yerine İran dışındaki hedeflere odaklanabilir
    10:52 ABD basını: İran, İsrail'e misilleme yapmak yerine İran dışındaki hedeflere odaklanabilir

    İran'ın İsrail'i vurmasının ardından ABD basınında çıkan haberlere göre, ABD yetkililer İsrail'in tepkisinin sınırlı olacağını ve İran dışındaki önemli hedeflere odaklanabileceğini belirtiyor. İsrail'in İran'ın vekillerini veya Suriye'deki milisleri hedef alabileceği ifade ediliyor.


Advertisement