AK Partili Çalışkan, Kutlu Doğum Haftasını Kutladı - Son Dakika
Yerel

AK Partili Çalışkan, Kutlu Doğum Haftasını Kutladı

AK Partili Çalışkan, Kutlu Doğum Haftasını Kutladı

AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan, yayımladığı mesajında Kutlu Doğum Haftasını kutladı.

15.04.2014 16:57  Güncelleme: 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, "Peygamberi örnek almak, insanlığın yolunu aydınlatmak, toplumu sevgi, saygı, hoşgörü etrafında birleştirmektir. Milletimizi aydınlık yarınlara ulaştırmak peygamberimizin aydınlık yolundan gitmekle olacaktır" dedi.

Kutlu Doğum Haftası dolasıyla bir mesaj yayımlayan Çalışkan, bu haftanın Hazreti Muhammed'i ve İslam dinini daha iyi tanımaya vesile olmasını diledi.

Hazreti Muhammed'in mücadelesini ve insana bakışını keşfetmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirten Çalışkan, şunları kaydetti:

"Ayrımcılık, ötekileştirme, ırkçılık, şiddet, işkence, terör, savaş, gelir adaletsizliği, zulüm, sömürgecilik, eğitim eşitsizliği, emeğe saygısızlık, istismar, kürtaj, açlık ve kıtlık gibi onur kırıcı küresel sorunların kıskacındaki insanlık, tarihte görülmemiş bir sınavdan geçiyor. Kendi ürettiğinin esiri olan insanlık, kendini hapsettiği karanlık zindanlardan çıkış yolları arıyor. Bu yüzden de özlediği aydınlığı, peşinde koştuğu idealleri nerede ve nasıl araması gerektiğini yeniden düşünmesi gerekiyor. İşte bu sebeple Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' temasının hem ülkemiz insanının hem de bütün insanlığın gündemine taşınması son derece önem arz etmektedir. Rahmet Peygamberi, insanların canlarının, mallarının ve ırzlarının yani kişilik değerlerinin ve insanlık onurlarının dokunulmaz olduğunu bildirmiştir."

Çalışkan, alemlere rahmet olan Hazreti Muhammed'in dünyada insanların nasıl bir ruh ekseninde yaşayabileceklerini ve toplumdaki nizamın nasıl işleyeceğini öğrettiğini vurgulayarak, "Peygamberi örnek almak, insanlığın yolunu aydınlatmak, toplumu sevgi, saygı, hoşgörü etrafında birleştirmektir. Milletimizi aydınlık yarınlara ulaştırmak peygamberimizin aydınlık yolundan gitmekle olacaktır. Kutlu doğum haftasının peygamberimizi ve dinimizi daha iyi tanımaya vesile olmasını Allah'tan niyaz ederim" ifadelerini kullandı. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Partili Çalışkan, Kutlu Doğum Haftasını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement