Kutlu Doğum Haftası - - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası -

Kutlu Doğum Haftası -

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifinin 1443. yılı münasebetiyle ''Kutlu Doğum Haftası'' kapsamında, Bağcılar Spor Salonu'nda program düzenlendi.

16.04.2014 00:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifinin 1443. yılı münasebetiyle ' 'Kutlu Doğum Haftası'' kapsamında, Bağcılar Spor Salonu'nda program düzenlendi.

Hafız Abdurrahman Bozan'ın Kuran tilavetinin ardından, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüseyin Sula yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki teması olan "din ve samimiyet" konusunun önemini vurguladı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı konuşmasında, "İçimizden bir elçi gönderen Allah'a hamdolsun. Peygamberimize hamdolsun" dedikten sonra, insanın yeryüzünde Allah'ın yaratmış olduğu en kutsal varlık olduğunu ifade etti. Her insanın, dinine ve ırkına bakılmaksızın insanlık onuruna sahip olduğunu vurgulayan Çağırıcı, insanın yaratılmışların en üstünü olduğunu anlattı. Geçtiğimiz yıl Kutlu Doğum Haftası'nın temasının "insan onuru" olduğunu ifade eden Çağırıcı, "Biz insanı Yaradan'dan ötürü severiz. Bizlere de kutsal varlığa hizmet etme şerefini verdi" dedi.

Hizmetin merkezine insanı aldıklarını, eşit ve adil bir yönetim sergilediklerini kaydeden Çağırıcı, "Herkese insan olduğu için hizmet etmenin onurunu ve şerefini yaşıyorum" diye konuştu.

Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, "Yokluk aleminden varlık yakasına geçiş gayesini öğreniyoruz. Kim olduğumuzu anladık. Hiç olmamak varken, varlık alemine geçişin sebebini anladık. Bizler Ondan asırlar sonra gelen takipçileri olarak, ahir zaman Peygamberinin ümmedi olarak, değerlerin alt üst olduğu ve hiçbir zaman olmadığı kadar Müslümanların sıkıntılı olduğu bu çağda her zamankinden daha fazla yine onun gölgesine sığınıyoruz, huzurumuzu onun dizinin dibinde arıyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran da konuşmasında Allah ve Peygambere karşı samimi olmanın önemine değindi.

"Müslüman İslam'dan kazanmaz, İslam'a kazandırır" diyen Yaran son zamanlarda bazı Müslümanlar'ın İslam'dan kazanmaya başladığını ifade ederek, "Hatta İstanbul'da türbesi bulunan sahabelerden Eyyüb El Ensari'nin ismini bir yüzme havuzuna verecek kadar kazanmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

BAGİMDER Genel Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez de günün önemine dikkati çekerek Hazreti Mevlana'nın inanç dünyasını berraklaştırarak Allah'a ve Hazreti Muhammed'e bağlılığını dile getirdiğini kaydetti. Dönmez, "Din, Allah tarafından peygamberler aracılığıyla insanlara ulaştırılan ilahi kanundur. Dinimiz, insanlara iyi ile kötüyü, güzel ile çirkini bildirmektedir. Doğruluğun temsili olan o yüce insanın mukaddes yolunda yürümeliyiz" dedi.

Gecede Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu "Din ve Samimiyet" konulu kısa film gösterildi.

Türk hafızlar Abdurrahman Bozan, Adem Karabey ve Suad Gözüdok'un yanı sıra Mısırlı hafızlardan Yaser Sharkawi ve Mahmut Shahhat Kuran tilaveti sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum Haftası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement