Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası

Fatih Müftülüğü, "Kutlu Doğum Haftası" kutlamaları kapsamında, Kitap Kültür ve El Sanatları Etkinliği çadırı açtı.

16.04.2014 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih Müftülüğü'nce, "Kutlu Doğum Haftası" kutlamaları kapsamında, Kitap Kültür ve El Sanatları Etkinliği çadırı açıldı.

Eminönü Meydanı'ndaki etkinlik çadırının açılış törenine Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Süver, Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Konuşan Fatih Müftüsü Üstündağ, Hazreti Muhammed'in doğumunu kutlamak amacıyla ülke çapında etkinlikler düzenlendiğini ve etkinliklerin tüm yurtta coşkuyla geçtiğini söyledi.

İlçe müftülüğü olarak bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini Eminönü Meydanı'nda yapmak istediklerini dile getiren Üstündağ, kendilerine bu meydanı tahsis eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Çadırda yapılacak kitap organizasyonlarının Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gerçekleştirileceğini söyleyen Üstündağ, bu etkinliğin gerçekleşmesinde din gönüllülerinin katkılarının bulunduğunu ifade etti.

Bu yıl "Din ve Samimiyet" temalı Kutlu Doğum Haftası programları kapsamında açılan ve 25 Nisan'a kadar sürecek olan Kitap Kültür ve El Sanatları etkinliğinde, çadırda stantları gezen ziyaretçilere her gün konferans verilecek.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle karşılanacak ziyaretçilere, tasavvuf müziği konserleri verilecek. 10 gün boyunca misafirlerini ağırlayacak çadır içinde kurulan 35 standın 32'sinde önemli yayın evleri, 3'ünde ise klasik sanatları bugüne taşıyan sanatkarlar ve eserleri bulunuyor.

Hattat Selim Türkoğlu, nakkaş Dr. Hatice Aksu, ebru sanatçısı Mahmut Peşteli ve Tuba Balcıoğlu stantlarında, sanatlarını icra edecek ve eserlerini sergileyecek.

Etkinlikte, ziyaretçilere gül ve lokum ikram edilirken, çocuklara da balon dağıtıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement