Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Amasra ilçesinde program düzenlendi.

17.04.2014 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasra ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Ahatlar köyünde gerçekleştirilen programda konuşan Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, Hz. Muhammed'in daha iyi anlatılması ve toplumun daha iyi anlaması için çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

Kutlu Doğum Haftası'nın ana temasının "samimiyet" olduğunu vurgulayan Civelek, şöyle konuştu:

"Yüce Rabbimiz, samimi bireylerini hiçbir zaman mahcup etmez, yardımsız bırakmaz. Makam, mal ve imkan sahiplerinin, samimiyetlerini kaybetmemesi gerekir. Samimiyetle yapılan her iş, kişinin ahlakını güzelleştirir ve güzel ahlak sahibi olanlar manen olgunluğa erişir. Niyet, ihlas, sadakat, dostluk, vefa gibi huylar samimiyetin temel niteliklerindendir. Riya, ikiyüzlülük, içi dışı bir olmama, aldatma, kandırma, nifak, münafıklık, yalan samimiyeti bozan huylardır. Dinin özünü samimiyet ve ihlas oluşturur. İhlas, yapılan her şeyi Allah için yapma ve yapılmayanı da yine Allah için yapmamaktır."

"Peygamberimiz, ihlaslı bir şahsiyettir" diyen Civelek, "Müslüman olarak bizim görevimiz, Peygamberimizin ahlak ve fazilet dolu hayatını iyice öğrenmek ve onun davranışlarını örnek olarak yaşamaktır" ifadesini kullandı.

Daha sonra Amasra Müftülüğü Tasavvuf Korosu'nca ilahiler okundu.

Programa, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çakır, Türkiye Taşkömürü (TTK) Kurumu Amasra Müessese Müdürü Ejder Erbay ve vatandaşlar katıldı. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement